''Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Başkalarına Tehdit Oluşturmuyor''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı, Ermenistan'ın Bakü, Ankara ile işbirliği yapmak için işgal altındaki bölgeleri tahliye etmesi gerektiğini söyledi.

29.11.2018-14:38 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-14:35) ''Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Başkalarına Tehdit Oluşturmuyor''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı, Ermenistan'ın Bakü, Ankara ile işbirliği yapmak için işgal altındaki bölgeleri tahliye etmesi gerektiğini söyledi. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki işbirliği, diğer ülkelere "tehdit oluşturmuyor" diyen Azerbaycan'ın başkan yardımcısı, Ermenistan'ın Karabağ bölgesini ele geçirmesi ve 1915'teki Türkiye olaylarına ilişkin "asılsız" iddialarıyla "kendi halkını tehdit ettiğini" söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan işgal altındaki Karabağ bölgesi konusunda ihtilaf halinde kaldılar. Karabağ, 1991 yılında Ermenistan askeri destek ile Azerbaycan'dan ayrıldı ve henüz bir barış süreci uygulanamadı. "Ermenistan barış ve Türkiye-Azerbaycan'ın ulusal ve uluslararası teşebbüslerine katılmak istiyorsa, bunu yapmakta serbesttir," diyen başkan yardımcısı, Ermenistan'ın bu doğrultuda işgal altındaki bölgeleri terk etmek zorunda kalacağını sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal