Türkiye Arnavutluk'a 500 Konut İnşa Edecek! Protokol İmzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalimatları doğrultusunda Arnavutluk'a 500 konutun inşası için afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair bir protokol imzalandı.

11.01.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-14:37) Türkiye Arnavutluk'a 500 Konut İnşa Edecek! Protokol İmzalandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk'ta yaşanan depremin ardından 500 konut inşası için talimatları kapsamında temasta bulunmak üzere başkent Tiran’a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü.

Söz konusu görüşmeden sonra Bakan Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanı Arben Ahmetaj arasında "Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol" imzalandı.

Protokol imzalanma töreninde Arnavutluk Başbakanı Rama, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Arnavutluk Kültür Bakanı Elva Margariti, Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Kurum, imza öncesinde 6 bine yakın binanın bağımsız bölümünde oluşan hasarı tespit ettiklerini anlatarak, Kızılay’ın çadır ve aş ihtiyacı olan Arnavutluk halkına el uzatmaya gayret gösterdiklerini işaret etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal