'Turkey' ismi tarihe karıştı, Birleşmiş Milletler Türkiye'yi tescilledi!

Türkiye'nin yabancı dillerde söylenen 'Turkey' ismini Türkiye olarak telaffuz edilmesine yönelik talep Birleşmiş Milletler tarafından değerlendirmeye alındı. Talep incelendi ve kabul edilerek Turkey ismi Türkiye olarak yeniden tescillendi.

02.06.2022-08:30 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-09:41) 'Turkey' ismi tarihe karıştı, Birleşmiş Milletler Türkiye'yi tescilledi!

Birleşmiş Milletler'e (BM) talepte bulunan Türkiye Dış İşleri Bakanlığı, talebinde yabancı dillerde 'Turkey' olarak telaffuz edilen ve o şekilden kullanılan ismi 'Türkiye' olarak değiştirilmesini istedi. Talep mektubu, BM komisyonu tarafından değerlendirmeye alındı yapılan değerlendirme sonuçları da BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yanıtlandı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, yabancı dillerde söylenen Turkey isminin “Türkiye” olarak değiştirilmesi ile ilgili Genel Sekreter Antonio Guterres’e göndermiş oldukları mektubu aldıklarını ve mektubun alır alınmaz ülke isminin değiştirilmesi isteğinin kabul edildiğini bildirdi.

BM onayladı, 'Turkey' ismi artık tarihe karıştı

BM tescil etti, 'Turkey' ismi artık tarihe karıştı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda Türkiye'nin marka değerinin yükseltilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan sürecin nihayete erdiğini belirterek BM'ye gönderilen talep mektubuna verilen yanıtı duyurdu.

BM onayladı, 'Turkey' ismi artık tarihe karıştı

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasının devamında BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderilen talep mektubunda Türkiye'nin BM nezdinde yabancı dillerde söylenilen adının bundan sonraki süreçte “Türkiye” olarak tescil edildiğini ifade etti.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal