Turkcell'de yeni dönem: Ali Taha Koç Genel Müdür oldu

Turkcell'de yönetim krizi sona erdi. Şirketin yeni genel müdürü, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç oldu.

13.10.2023-15:40 - (Son Güncelleme: 13.10.2023-15:48) Turkcell'de yeni dönem: Ali Taha Koç Genel Müdür oldu

SuperHaber’de yer alan habere göre; Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ile görüşme yapan Ali Taha Koç, Turkcell Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Turkcell Genel Müdürlüğü'ne Ali Taha Koç getirildi

Turkcell'de bir süre önce Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Şenol Kazancı atanmış, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu da Genel Müdür olmuştu. Ancak Aksu, 10 gün sonra görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi'nden Turkcell'e

Koç'un ataması, bugün Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ile yaptığı görüşmenin ardından kesinleşti. Koç, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin başındaydı.

Koç'tan mesaj

Koç, atamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Turkcell'in yeni genel müdürü olarak göreve başlamaktan büyük heyecan duyuyorum. Şirketimizin güçlü bir geçmişe ve gelecek vizyonuna sahip olduğuna inanıyorum. Bu heyecanı tüm çalışanlarımızla paylaşıyor, birlikte Turkcell'i daha da ileriye taşımak için çalışacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

Ali Taha Koç kimdir?

Koç'un atamayla ilgili KAP açıklaması 

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nun 13.10.2023 tarihli toplantısında, Ali Taha Koç'un Şirketimizin Genel Müdürü olarak atanmasına karar verilmiş olup, atamanın 13.10.2023 tarihi itibariyle geçerli olacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Koç'un ataması, Turkcell'de yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanıyor. 

Ali Taha Koç Kimdir

Dr. Ali Taha KOÇ 1980 yılında Ankara’da doğumludur. Tam burslu olarak eğitim aldığı Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini burslu olarak ABD’de Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamladı.

2006 yılında araştırma ve geliştirme (AR-GE) mühendisi olarak ABD’de Intel’de çalışmaya başlayan Dr. Ali Taha KOÇ, Intel’de bulunduğu süre içerisinde 61 patent geliştirdi ve 23 makalesi bilimsel dergilerde yayımlandı. Intel’de birçok uluslararası proje geliştirip yönetti ve 2013 yılında en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendisten biri oldu.

2014 yılında Türkiye’ye dönüşü sonrasında Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başladı ve aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atandı. Eş zamanlı olarak tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin (DBKM) kurulum sürecini yönetti.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın tensipleriyle, 12 Eylül 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'na atandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevlerinin yanı sıra, TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesidir. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri de vermektedir.

Lisanslı bir pilot olan ve çok iyi derecede İngilizce bilen Dr. Ali Taha KOÇ, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal