27.05.2021-11:50 (Son Güncelleme:14.06.2021-18:42)


1

AZERBAYCAN

AZERBAYCAN

Pasaport ve vize gerekmeksizin yeni tip kimlik kartı ile 1 Nisan 2021’den itibaren Azerbaycan’da 90 gün süresince vizesiz seyahat edilebilecek.



2

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

90 gün vizesiz tatil yapılabilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kimlik ile giriş yapılabiliyor. Ancak pasaportunuzda Kıbrıs giriş-çıkış damgası olması durumunda Yunanistan’a girilemiyor.



3

GÜRCİSTAN

GÜRCİSTAN

Türk vatandaşlarının 1 yıl süresince vizesiz kalabildikleri Gürcistan’a kimlik ile giriş yapılabiliyor. Karadeniz kıyısında yer alan başkent Batum ve Tiflis ise turistlerin ilgi odağı.



4

ANDORRA

ANDORRA

Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, 90 gün süresince Türk vatandaşları vizesiz ülkede tatil yapabiliyor. Ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için Fransa veya İspanya topraklarından geçmeniz gerekecek ve onun için de Schengen vizesi gerekiyor.



5

ERMENİSTAN

ERMENİSTAN

Ermenistan sınırında 10 ABD doları karşılığında 21 günlük vize alınabiliyor. Ayrıca e-vize başvurusu yaparak 10 ABD doları karşılığında ülkeye girilebilir. Mail ile gönderilen vize kağıdına girişte kaşe basılarak ülkeye giriş yapılabiliyor. Ancak Pasaportta yer alan Ermenistan giriş-çıkış damgasından dolayı Azerbaycan’a giremiyorsunuz.



6

FİLİSTİN

FİLİSTİN

Türk vatandaşlarına 30 gün vizesiz olan ülkeye İsrail üzerinden gidilmesi durumunda İsrail vizesi gerekiyor. Mısır üzerinden gidilecekse de Mısır da Türk vatandaşlarına vize istiyor. Kudüs’e gidecek ziyaretçiler İsrail üzerinden ulaşacaklarından dolayı İsrail vizesi gerekiyor.



7

IRAK

IRAK

Türk vatandaşları 10 gün vizesiz olarak ülkede bulunabiliyorlar. Kapıda vize uygulaması ile 10 gün kalışlı vize veriliyor.



8

İRAN

İRAN

Türkiye’nin doğu sınırındaki komşusu İran, ABD yaptırımlarından dolayı yabancı turistlerin pasaportuna mühür vurmamasının yanı sıra Türk vatandaşlarına 90 gün vizesiz imkanı var.



9

JAPONYA

JAPONYA

Türk vatandaşlarına 90 günlüğüne vizesiz seyahat imkanı tanıyor.



10

RUSYA

RUSYA

St. Petersburg’a online vize uygulamasıyla 8 gün vizesiz seyahat hakkı var. Koronavirüs dönemin ardından Rusya’nın diğer bölgelerinde de Türk vatandaşları online vize başvurusu ile seyahat edebilecek.



11

UKRAYNA

UKRAYNA

Kimlik kartıyla giriş yapılabilen Ukrayna, Türk vatandaşlarına 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat imkanı sağlıyor. Son dönemlerde Kiev ve Lviv Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği şehirler arasında yer alıyor.



12

BREZİLYA

BREZİLYA

Türk vatandaşları Latin Amerika ülkesi olan Brezilya’ya 90 günü aşmayan seyahatlerde vize uygulamasından muaf oluyor. Kumsalları, eğlence hayatı ve festivalleriyle en renkli ülkelerinde biri olan Brezilya, turistik seyahatlerde vize talep etmiyor.



13

KATAR

KATAR

Kapıda vize uygulaması ile 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla Türk vatandaşları Katar’da kalabiliyor. Son yıllarda dış dünyaya açılan ve oldukça gelişen Katar 2022’de Dünya Kupasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.



14

ARNAVUTLUK

ARNAVUTLUK

Yüzlerce yıl Osmanlı hakimiyeti altında kalan Balkan ülkesi Arnavutluk’a Türk vatandaşları, 90 gün vizesiz seyahat edebiliyor. Osmanlı Devleti döneminde kalan pek çok yapı ve tarihi eserleri, tarihi ve doğasıyla en çok tercih edilen Balkan ülkelerindendir.



15

BOSNA HERSEK

BOSNA HERSEK

Balkan ülkeleri arasında Türkiye ile kültürel bakımdan en çok benzeyen ülkelerden biri de Bosna Hersek’tir. Yüzlerce yıldır devam eden bu kültürel etkileşimden dolayı bu iki ülke halkı birbirine oldukça yakındır. Bosna Hersek’te 180 gün içinde 90 gün vizesiz şekilde kalabilirsiniz. Bosna Hersek tarihi ve doğal güzelliklerini çok güzel bir şekilde muhafaza ettiğinden dolayı Türkiye’nin herhangi bir kentindeymiş gibi hissedebilirsiniz.



16

YUNANİSTAN

YUNANİSTAN

Türklerin tatil zamanlarında en çok tercih ettiği Yunanistan, Türk vatandaşlarını vize uygulamasından muaf tutuyor. Yunanistan Özellikle yaz ve bahar aylarında vizesiz tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR