Türk Üniversitelerinden Mezun Kıbrıslı Gençler Ülkelerinde Başarılı Projelere İmza Attı

Türk üniversitelerinden mezun olan Zimbabveli gençler ülkelerinde başarılı projelere imza attı.

26.07.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-09:51) Türk Üniversitelerinden Mezun Kıbrıslı Gençler Ülkelerinde Başarılı Projelere İmza Attı

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) üniversitelerden mezun olmuş Zimbabveli gençler tarafından kurulan inşaat firması, başarılı projelere imza atıyor. Türk okullarında eğitim alıp, Türk firmalarında iş deneyimi kazanmış Zimbabveli genç girişimcilerin 2017 yılında kurduğu firma, faaliyetlerini başkent Harare'de sürdürüyor.

Bugüne dek konut, showroom ve konferans salonu inşa eden firma, 65 daimi personel istihdam ederken gelecekte daha büyük projeler gerçekleştirmeyi düşünüyor.

İLK TECRÜBESİNİ HALA SULTAN CAMİSİ'NİN RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA KAZANDI

Firmanın kurucularından Tanaka Muswerakuenda, Walter Sithole ve Locadia Masara, Türkiye ve KKTC'den Zimbabve'ye uzanan girişimcilik hikayelerini anlattı. Kingswood Genel Müdürü Muswerakuenda, Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 2015 senesinde mezun olmasının ardından ilk saha tecrübesini Lefkoşa'da Hala Sultan Camisi'nin restorasyon çalışmalarında kazandığını söyledi.

2016 tarihinde ülkesine dönerek Zimbabve'de faaliyet gösteren bir Türk inşaat firmasının lüks konut projesinde çalışma fırsatı bulduğunu dile getiren  Muswerakuenda, ekip arkadaşlarıyla bu projede kazandıkları deneyimin firmanın kuruluşunda önemli rol oynadığını ifade etti.

Muswerakuenda, Zimbabve'nin gelişmekte olan bir ülke olarak yatırımcılar için avantajlı bir pazar olduğuna dikkati çekerek, "Ülke hızla büyürken, özellikle Harare'de çok sayıda şantiye ve inşaat aracı göreceksiniz. Ülkenin 2 milyon konut ihtiyacı var. Zimbabve'de emlak sektöründe büyük fırsatlar var' dedi.

YABANCI YATIRIMCILARA İHTİYACIMIZ VAR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2015'te mezun olan şirketin proje müdürü Walter Sithole ise firmanın 2020'de 2 milyon dolar değerinde bir elektronik showroom inşa ettiğini aktararak, "Şu anda Harare'de bir konferans salonu inşa projesini yürütüyoruz' şeklinde konuştu.

Sithole, ekimde bir hotel inşası projesine başlayacaklarını dile getirirken "Firma olarak toplu konut ve altyapı projelerine de odaklanıyoruz. Zimbabve ekonomisine katkı sağlayacak ve standartları yükseltecek büyük işler yapmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu. İş Geliştirme Müdürü Masara da lisans üstü eğitimini Akdeniz Üniversitesi'nde kamu yönetimi alanında tamamladığını söyledi.

Kingswood'un ileriye dair büyük potansiyel taşıdığını dile getiren Masara, daha büyük işleri gerçekleştireceklerine değinerek 'Genç ve enerjiğiz. Şu ana kadar yaptığımız işlerle gurur duyuyoruz, bundan sonra daha da büyük işler yapmak istiyoruz. Bunun için bize tanıdık olan Türk yatırımcıları başta olmak üzere ortaklıklar geliştirebileceğimiz yabancı yatırımcılara ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal