Türk Telekom'dan Sağlık Uygulaması!

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, insan odaklı yaklaşımıyla sağlıkta da dijitalleşmeye yönelik teknolojiler geliştirildi.

17.02.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-11:02) Türk Telekom'dan Sağlık Uygulaması!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile LIGHT mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Projeye, hastanenin uzman kardiyologları tarafından belirlenen kalp ve damar hastalıkları yönünden yüksek riskte 540 hasta katıldı. 'LIGHT' uygulaması üzerinden 1 yıl boyunca yakından takip edilen hasta grubunda, takip edilmeyen gruba kıyasla hastalık risklerinde anlamlı bir düşüş gözlemlendi. Araştırmanın sonuçları sağlık dergisi olan Atherosclerosis'de yayımlandı.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, 'Sağlıkta dijitalleşmeye yönelik teknolojiler geliştirmeye önem veriyoruz. Sağlıkta esas olan 'önleyici' uygulamalardır. Biz de Türk Telekom olarak sağlık konusundaki dijitalleşme yatırımlarımız için bu bakış açısıyla hareket ettik. Bu çalışma ile 'önleyici hekimlik' konusunda önemli bir iş birliğine imza attık.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal