Türk SİHA'ları Rus Sınırında! Putin Harekete Geçti

Savaş gemilerinin boğazı geçtiği, ordu güçlerinin elleri tetikte olduğu sıcak noktada beklenmedik bir durum yaşanıyor. Rus basını, 'son dakika' koduyla Türk silahlı insansız hava (SİHA) araçlarının ilk defa uçuş gerçekleştirdiğini bildiriyor. Vladimir Putin de hududa 100 bin askerlik dev bir ordu yerleştirdi.

12.04.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-16:16) Türk SİHA'ları Rus Sınırında! Putin Harekete Geçti

Rus basını artık an meselesi haline gelen savaş için Gemiler, on binlerce asker, füzeler, tanklar, robotlar derken, Türk SİHA'larının ilk defa sahaya çıkarıldığını açıklıyor.

Rus yanlısı ayrılıkçı kesimlerin Ukrayna askerlerini öldürmesi sonucunda ateşkes unutuldu, Vladimir Putin hududa 100 bin askerlik dev bir ordu yığarak Kiev idaresine açık bir şekilde meydan okudu.

Ukrayna'ya destek veren ABD Karadeniz'e savaş gemilerini gönderiyor, Rus donanması da Kerç Boğazı'ndan geçerek Azak Denizi'ne açıldı. Rus ordusu ise Hazar Denizi'nde bulunan savaş gemilerini de Karadeniz'e aldı.

Rus basını, Rus ordusunun Ukrayna güçlerinin etrafını donattığı batıdaki Moldova'dan da sardığını aktarıyor. Rus medyasına yansıyan haberlere göre, Ukrayna hududuna13 kilometre uzaklıkta yer alan Transnistria'ya Rus askerleri konuşlandırdı.

Rus ordu TV kanalı Zvezda, Moskova'nın 2014'te el koyduğu Kırım'da kar altında düzenlenen bir tatbikata dair görüntüleri paylaştı. Gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikatta BTR-80 zırhlı aracından çıkan askerlerin ateş açtığı anlar görüldü.

Donbas'ta silah ile patlama sesleri durmuyor. Rus yanlısı ayrılıkçıların saldırısı sonucunda 1 Ukrayna askeri daha hayatını kaybetti. Böylelikle ateşkesin fiilen sona erdiği bölgede hayatını kaybeden Ukrayna askerlerinin sayısı 10'u aştı.

RUS BASINI: BAYRAKTAR TB2 SINIRDA 

Ukrayna ordusunun Donbas'a 8 Tochka-U füze düzeni daha gönderdiğini yazan Rus basını da, aynı zamanda Kiev idaresinin Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larının da ilk defa Donbas semalarında uçtuğunu bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada Moskova'nın Kiev'den gelen diyalog tekliflerini reddettiği bildirildi. Rusya'ya Ukrayna hududunda bulunan askerlerini geri çekmesi için çağrı yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal