Türk Oyun Firması 168 Milyon Dolara Zynga'ya Satıldı

Dünyaca bilinen oyun geliştiricisi Zynga 1.8 milyar dolara aldığı Türk oyun firması Peak Games'in sonrasında hyper-casual (hiper basit) oyunlar üretimi yapan başka bir Türk oyun firması olan Rollic'i de 168 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

06.08.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-13:22) Türk Oyun Firması 168 Milyon Dolara Zynga'ya Satıldı

Zynga resmi sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden açıkladığı habere göre, firma hyper-casual oyun alanında en çabuk büyüyen firmalardan biri olan İstanbul merkezli Türk oyun firması olan Rollic ile anlaştı.

Açıklamada Rollic'in oyunlarının 250 milyonun üzerinden indirildiğinin altı çizilirken, Rollic'in firmanın kullanıcı profiline ve reklam alanına katkılı olacağının altı çizildi.

Açıklamada fikirlerine yer verilen, Zynga Üst Yöneticisi (CEO) Frank Gibeau, 2020 senesinde dünyada en çabuk gelişen hyper-casual geliştiricisi ve yayıncılarından birisi olan ve mükemmel bir takım aracığıyla idare edilen Rollic'in alınmasıyla hyper casual alanına giriş yapmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Rollic Kurucusu ve CEO'su Burak Vardal da Rollic ekibinin Zynga'ya katıldığı için onur duyduğunu dile getirdi. Vardal, 'Hiper-casual konusundaki uzmanlığımız, Zynga’nın ürün yönetimi, veri bilimi, reklamdan reklamdan para kazanma ve dünya çapındaki yayıncılık kalitesine mükemmel uyum sağlıyor' diye konuştu.

Açıklamaya göre başta Zynga, Rollic'in % 80'ini 168 milyon dolara alacak. Rollic'in kalan % 20’lik kısmı da gelecek üç sene içinde kısım kısım Zynga bünyesine dahil olacak.

Zynga geride bıraktığımız aylarda da İstanbul merkezli mobil oyun firması Peak Games'i rekor bir fiyat üzerinden 18 milyar dolara satın aldığını açıklamıştı.

BAKAN VARANK: GENÇ GİRİŞİMLERİMİZ DOĞAL OYUN PAZARINDA BAŞARI HİKAYELERİ YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Rollic Games'i başarılarından dolayı tebrik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Sermayesi akıl ve inovasyon olan genç girişimlerimiz global oyun pazarında başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal