Türk Milletini Aşağılayıcı Paylaşımlar Yapan İlyas Salman’a 6 Yıl Hapis Cezası

Yeşilçam’da birçok başarılı filmde rol alan İlyas Salman, yaptığı Türk Milletini aşağılan paylaşımları yüzünden hakkında dava açıldı. İşte detaylar…

02.01.2022-12:49 - (Son Güncelleme: 02.01.2022-14:50)

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda bölücü ve ırkçı söylemlerde bulunan, Türk Milletini aşağılayan oyuncu İlyas Salman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Salman’ın hakaret suçundan 2 ile 6 arasında hapis cezası alması talep edildi.

2 İLE 6 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile büyük tepki çeken İlyas Salman, uzun bir süre gündemden düşmedi. Hakkında Türk Milletini aşağılayan sözler kullanması gerekçesiyle dava açılan İlyas Salman’ın, 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede İlyas Salman'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video aracılığıyla Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediğinin ihbar edilmesi üzerine derin bir soruşturma başlatıldı. 

SALMAN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Suç duyurusunun ardından savcılık tarafından ifade vermesi için çağrılan İlyas Salman, belirten suçlamaları kabul etmedi. Salman, yaptığı paylaşımda kullandığı sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastının olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını dile getirdiği belirtildi. Muhalefet olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştirilerde bulunduğunu dile getiren Salman, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İddianamenin değerlendirme kısmında ise video içeriğinde yer alan söylemlerin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığı belirtildi.


BAKANLIKTAN SORUŞTURMAYA İZİN 

Yayınlanan ve daha sonra şikayet edilmesi üzerine incelemeye alınan İlyas Salman2ın açıklamalarının olduğu video, Şüphelinin üzerine atılı "Türk milletini alenen aşağılama" suçuna ilişkin yürütülecek soruşturmanın Adalet Bakanlığı'nın soruşturma iznine tabi olduğu hatırlatılan iddianamede, Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz Eylül ayında fezleke düzenleyerek şüpheli yönünden soruşturma açılmasına izin verdiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal