Türk Lirasına Dönüşüm Hesaplarına İlişkin Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı: Faiz Belirlemede Yetki Merkez Bankasında!

Resmi Gazete’de Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında yayımlanan tebliğe göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TL'ye dönüşüm hesaplarında faiz oranını belirleyecek.

01.02.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-10:42) Türk Lirasına Dönüşüm Hesaplarına İlişkin Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı: Faiz Belirlemede Yetki Merkez Bankasında!

Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında düzenlenen tebliğ, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yürürlüğü girmiş oldu. Yayımlanan değişlik sonucu, Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesine ilişkin yeni bir bent eklendi. Buna göre, TCMB, bankaların TL’ye TL’ye dönüşüm hesaplarında faiz oranını belirleyecek.


FAİZ ORANINI MERKEZ BANKASI BELİRLEYECEK

Türk Lirasına Dönüşüm Hesaplarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, TL’ye dönüşüm hesaplarında faiz oranını Merkez bankası belirleyecek. Bununla birlikte altın hesaplarında da faiz oranının belirleme konusunda yetkili olduğu açıklandı. 

Türk lirasına dönüşüm hesaplarının desteklenmesine yönelik alınan kararda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevduat hesaplarına uygulanacak faiz oranlarını belirleyeceği açıklandı. 


TEBLİĞ YURT İÇİ YERLEŞİK GERÇEK KİŞİLERE SAĞLANACAK DESTEĞE İLİŞKİN USUL VE ESASLARI DÜZENLİYOR

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, ‘Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ ile ‘Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’, altın ve döviz hesabını Türk lirası vadeli mevduat hesabına dönüştüren yurt içi yerleşik gerçek kişilere yönelik yapılacak olan desteğe ilişkin usul ve esasları düzenlediği belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal