Türk Kızılay'ından Bosna Hersek'teki Mültecilere Yardım!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan sığınmacı kamplarının dışında, sokaklarda ikamet eden mültecilere Türk Kızılay tarafından hijyen setleri dağıtıldı.

12.03.2021-22:15 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-22:15) Türk Kızılay'ından Bosna Hersek'teki Mültecilere Yardım!

Türk Kızılay Bosna Hersek Delegasyon Başkanı Suat Sokullu, Türk Kızılay'ına yapılan bağışlar sayesinde yalnızca Bosna Hersek değil, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabildiklerini ifade etti.

Türk Kızılay'ının bu kez adresi Saraybosna oldu. Kamp dışında kalan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren mültecilere hijyen seti dağıttıklarını aktaran Sokullu, yardım eli uzatabilmenin sevincini yaşadıklarını söyledi:

"Yakın zamanda yürüttüğümüz yardım kampanyası kapsamında Kljuc, Cazin, Bihac ve Velika Kladusa'da 250 aileye temel gıda malzemelerinden oluşan yardım paketi dağıtmıştık. Salgın gibi zor zamanlarda birbirimizi düşünmemiz daha büyük bir önem taşıyor."

Bosna Hersek'te 2018'den beri faaliyet gösteren ve bugüne kadar ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 20 bin yardım paketi ulaştıran Türk Kızılay, Hırvatistan sınırındaki Una Sana Kantonu'nda zor koşullarda yaşam mücadelesi veren mültecilere de sık sık çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal