Türk Heyeti Mısır'a Gidecek

Dışişileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Mısır'ın Türkiye'den bir heyeti davet ettiğini ve heyetin mayıs başında Mısır'a gideceğini belirtti.

15.04.2021-22:12 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-22:12) Türk Heyeti Mısır'a Gidecek

Ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır, Yunanistan, ABD gibi birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Mısır ile yeni dönem ilişkilerinde ilk ziyaretin mayısta gerçekleştirileceğini söyledi: 

"Türkiye'den bir heyeti Mısır şu anda davet etti. Mayısın başında ilk haftasında bir heyet gidecek. Bundan sonra ilişkilerimizin normalleşmesi için neler yapmamız gerektiğini açık açık konuşacağız."

"AÇIK AÇIK KONUŞMAMIZ LAZIM"

Bakan Çavuşoğlu'nun gündeminde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Ankara ziyareti vardı.

"Sorunlarımızı ancak konuşarak çözebiliriz" diyen Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Önümüzdeki süreçte bu diyaloğu düzenli bir şekilde Yunanistan ile devam ettirmemiz son derece önemli. Anlaşamadığımız birçok konu var Doğu Akdeniz var, Ege'de birçok konu var. Bunları açık açık samimi bir şekilde konuşmamız lazım."

Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi de değerlendirdi, "İstenirse Karadeniz bir barış denizine dönüşebilir" dedi.

"ABD İLE TEMASLAR DEVAM EDECEK"

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin, savaş gemilerinin boğazlardan geçişine yönelik iptali sözlü olarak Türkiye'ye bildirdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmesinin ayrıntılarını anlattı. Temasların devam edeceğini belirtti: 

"Bir yol haritası üzerinden ilerlememiz gerektiği konusunda da mutabıkız. Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Hatta bir 'non-paper' dediğimiz kağıdı da ABD'ye verdik. Yani her iki tarafın da hangi adımları atabileceğini söyleyen bir belgeyi de verdik. Şimdi ABD'nin bunun üzerinde çalıştığını biliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal