Türk Heyeti ABD Kongre Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkileri görüşmek üzere ABD'nin başkenti Washington'da ABD Kongre üyeleriyle bir araya geldi

22.05.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:37)

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkileri değerlendirmek amacıyla beraberindeki heyetle birlikte ABD'nin başkenti Washington'da birçok ABD Kongre üyesiyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca ABD Kongresinde gerçekleştirilen "Türk-Amerikan İlişkileri: Ortak Köken, Yeni Vizyon" etkinliğine katılmak amacıyla Washington'da bulunan Bakan Yardımcısı Kıran ve aralarında Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan'ın da yer aldığı heyetle beraber birçok ABD Kongre üyesiyle bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Kuzey Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Tom Tillis ile görüşen heyet, daha sonra ise Florida Temsilcisi, Cumhuriyetçi Francis Rooney, Mississippi Temsilcisi Cumhuriyetçi Trent Kelly ve Tennessee Temsilcisi Cumhuriyetçi Tim Burchett ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin S-400 alımı, Suriye'de güvenli bölge inşası, terörle mücadelede iş birliği ve diğer bölgesel meseleler masaya yatırıldı.

TÜRKİYE'NİN FETÖ KONUSUNDA BEKLENTİSİ VURGULANDI  

Bunun yanı sıra görüşmede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve iadesi talep edilen diğer FETÖ üyeleri hakkında süreç ve Türkiye'nin bu konudaki beklentilerinin vurgulandığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal