Türk Hava Yolları o alanda zirvede: Turkish Cargo Avrupa’da birinci oldu! Pazar payını ikiye katladı

Pek çok alanda sağladığı başarılarla Avrupa’da konuşulan Türk Hava Yolları, bünyesine bağlı olan Turkish Cargo ile bir başarıya daha imza attı. Turkish Cargo, toplam taşıma performansı sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada ise 4. sırada yer aldı. Detaylar haberimizde...

28.08.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 28.08.2022-13:20) Türk Hava Yolları o alanda zirvede: Turkish Cargo Avrupa’da birinci oldu! Pazar payını ikiye katladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) lojistik markası Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından her yıl yayımlanan Dünya Hava Taşımacılığı İstatistikleri raporuna göre toplam taşıma performansı ile hava kargo şirketleri arasında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sırada yer aldı. THY Basın Müşavirliği yaptığı açıklamada Turkish Cargo’nun iş hacmini yüzde 32 oranında arttırarak bu başarıya ulaştığını kaydetti. 

Turkish Cargo Avrupa’da birinci oldu

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Turkish Cargo’nun yakaladığı bu başarıdan çok memnun olduklarını söyleyerek, ‘’Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası olarak tedarik zincirine sağladığımız katkılar ile hava kargo sektörüne değer katmaya ve küresel ticaretin rekabet gücünün artırılmasında üstlendiğimiz kritik rolümüzü kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Turkish Cargo'nun Avrupa'da sergilediği bu başarıyı dünyanın her yerine taşıyarak, 2025 yılında dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri olma hedefimize doğru hızla ilerliyoruz." diye konuştu.

Turkish Cargo

Pazar payını arttırdı

2017 yılından bu yana  filo, altyapı, süreç ve kalite geliştirme alanlarına yapılan yatırımlar neticesinde Turkish Cargo’nun pazar payı yüzde 5,2 seviyelerine ulaştı. Filosunda 2017 yılında 13 kargo uçağı bulunduran marka, 2022 yılında bu sayıyı yüzde 53,8 artırarak uçak sayısını 20'ye çıkardı. Filodaki genişlemeye bağlı olarak Turkish Cargo'nun kargo uçaklarıyla sefer düzenlediği destinasyon sayısı ise yaklaşık iki katına çıkarak, 2022 yılında 100'ü buldu. THY, yolcu taşımacılığında olduğu gibi kargoda da en çok uluslararası noktaya sefer düzenleyen havayolu konumuna ulaştı.

Koronavirüs salgını döneminde bile pazar payını yüzde 8 arttırmayı başaran Turkish Cargo, yaşanan kriz ortamını aşmak için 6 bin 500'ün üzerinde Pax-free (kargo uçağına dönüştürülmüş yolcu uçağı) seferi düzenledi. 

2021 yılının sonlarında başlattığı çalışma ile tesis kapasitesini ve teknoloji altyapısını geliştiren Turkish Cargo’nun SMARTIST tesisi de Avrupa'nın en büyük ve en modern hava kargo tesisi olarak faaliyet gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal