Türk Dışişleri'nden Yunan Basınının 'Uçak' İddialarına Yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın uçağının Türkiye tarafından havada kasıtlı bekletildiği iddialarını yalanladı.

15.10.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-12:47) Türk Dışişleri'nden Yunan Basınının 'Uçak' İddialarına Yalanlama

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın uçağının Irak dönüşü Türk hava sahası girişinde kasıtlı olarak yaklaşık 20 dakika havada bekletildiği iddia edilmişti. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, konuyla ilgili iddiaları yalanladı.

Yunan devlet televizyonu ERT, Türk makamların Türkiye hava sahasına girişe onay vermediği için Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın uçağının Irak semalarında kasıtlı olarak 20 dakika boyunca bekletildiğini iddia etmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı 14 Ekim'de Irak'a götürüp getirmek üzere Türkiye hava sahasından üst uçuş izni talep edildiğini ve bu iznin uygun bulunduğunun Yunan tarafına bildirildiğini belirten Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Uçağın Irak’ta arızalanması üzerine, Yunanistan tarafı ikinci bir uçak tahsis etmiş, söz konusu uçağın da aynı uçuş izin numarasıyla hava sahamızı kullanmasına vakit kaybetmeksizin izin verilmiştir. Söz konusu uçak, Irak’tan uçuş planı sunmadan kalkmıştır. Bu olayda da keyfiyet en başta Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın emniyeti için bir zorunluluktur." denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Yunan muhataplarına konuyla ilgili bilgi verdiği kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal