Türk bankaları dünya sahnesinde! Brand Finance raporuna göre Türkiye'den 7 banka en değerli 500 banka arasında!

Uluslararası araştırma şirketi Brand Finance, dünyanın en değerli 500 bankacılık markasını belirlediği bir raporu yayımladı. Yapılan araştırmaya göre, ilk dört sırayı Çinli bankalar almış durumda. 500 banka arasında Türkiye'den de 7 banka bu prestijli listede yer aldı.

08.03.2024-15:57 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-15:57) Türk bankaları dünya sahnesinde! Brand Finance raporuna göre Türkiye'den 7 banka en değerli 500 banka arasında!

Uluslararası araştırma şirketi Brand Finance, dünyanın en değerli 500 bankacılık markasını belirlediği yeni bir raporu yayımladı. Çinli bankaların ilk dört sırayı aldığı listede, Türkiye'den ise 7 banka yer aldı. Brand Finance'in ‘Banking 500 2024’ raporuna göre, Çin bankaları büyük bir başarı elde ederek toplam marka değeri bazında öne çıkıyor. Çin Tarım Bankası, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin İnşaat Bankası ve Çin Bankası, dünya genelinde en değerli bankacılık markaları arasında ilk dört sırayı alıyor.


Türkiye'den ise Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank olmak üzere toplamda yedi banka, dünyanın en değerli 500 bankası listesinde kendilerine yer buldu.


Türkiye 7 banka ile listeye girdi

Brand Finance'in yayımladığı Banking 500 2024 raporuna göre, dünyanın en değerli 500 bankacılık markasının toplam değeri 1,44 trilyon ABD dolarına ulaştı. Bu rakam, geçmiş on yıl içindeki seviyesinin neredeyse iki katına çıkmış durumda.

Raporda dikkat çeken bir diğer önemli nokta, yerel ve bölgesel bankaların küresel bankalarla rekabet etmede başarılı bir performans sergilediği vurgulanıyor. Brand Finance, bu bankaların müşterilerin kalplerinde ve zihinlerinde markalarını konumlandırma konusunda küresel rakiplerinden daha başarılı olduklarını belirtiyor.

Çin bankaları, toplam 430,6 milyar ABD doları değerindeki 52 marka ile toplam marka değerinde liderliği elinde bulunduruyor. Türkiye ise 7 banka ile bu prestijli listede kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Bu sonuçlar, Türk bankacılık sektörünün dünya genelindeki etkileyici performansını gözler önüne seriyor.


Türk bankaları listelendi

Araştırma şirketi Brand Finance, dünyanın en değerli 500 bankacılık markasını belirlediği yeni bir raporunu yayımladı. Çinli bankaların bu listede güçlü bir varlık gösterdiği görülürken, Türkiye'den de 7 banka bu prestijli listeye girmeyi başardı.

İlk sırayı Çinli ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) alırken, onu China Construction Bank ve Agricultural Bank of China izliyor. Türk bankaları ise şu şekilde sıralandı:

-Halkbank - Sıra: 420

-Vakıfbank - Sıra: 412

-Akbank - Sıra: 299

-Yapı Kredi - Sıra: 280

-Ziraat Bankası - Sıra: 261

-Garanti BBVA - Sıra: 231



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal