Turizm Sektörüne Yeni Destek Geldi

Hazine arazisi üstüne kurulan turizm tesislerinin 2021 senesinde kamuya yapacakları ödemeler ileri tarihlere erteleniyor.

12.05.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-15:19) Turizm Sektörüne Yeni Destek Geldi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ekonomiler de tehdit altında kaldı. Birçok ülke ekonomik krizin eşiğine gelirken, sektörlerde de ciddi kayıplar meydana geldi. Bunların başında ise turizm sektörü geliyor. 

TURİZMCİLER DE AŞI OLACAK

Koronavirüsün başlangıç yılı olan 2020, küresel turizm tarihinin en kötü yılı oldu. Bu nedenle, Türkiye'de sağlık çalışanları ve polislerin ardından turizm çalışanlarına da aşı uygulaması hayata geçirildi. 

HAZİNE ARAZİSİNDEKİ TESİSLERE ÖDEME ERTELEMESİ 

Salgının olumsuz etkilediği turizm sektörüne yönelik bir destek düzenlemesi daha hazırlanıyor. Hazine arazisi üstüne kurulan turizm tesislerinin 2021 yılında kamuya yapacağı 1 milyar 125 milyon lira tutarındaki ödeme, erteleniyor. 

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI 

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, kanunlar uyarınca ilgili bakanlıklar tarafından üzerinde turizm tesisi yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ertelenmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal