Türbe Ziyaretlerine Coronavirüs Engeli

Eyüpsultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Yahya Efendi, Oruç Baba, Hazreti Yuşa gibi türbelerin bulunduğu mekanlar Ramazan ayında coronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapalı olacak.

23.04.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-16:30) Türbe Ziyaretlerine Coronavirüs Engeli
11 ayın sultanı Ramazan ayına sonunda ulaştık. Bu gece ilk sahurumuza kalkıp ilk orucumuza niyet edeceğiz.

Coronavirüs salgını nedeniyle bu Ramazan diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Türbeler coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olurken teravih ve cemaatle namaz da bu yıl salgın sebebiyle kılınamayacak.

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 117 türbe bulunuyor. Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan Türbesi, Fatih Sultan Mehmet türbesi, Kanuni Sultan Süleyman türbesi, Hürrem Sultan türbesi, Aziz Mahmud Hüdayi türbesi, Oruç Baba türbesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Yahya Efendi'nin Beşiktaş'taki türbesi, Hazreti Yuşa türbesi ve "Vefa" semtinin isim babası Ebul Vefa Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu birçok özel mekan bu Ramazan sessiz bir havaya bürünecek. Birçok türbede sandukaların bulunduğu alanlar tamamen ziyarete kapalı tutulurken bazı ziyaretgahlarda ise vatandaşlar hacet pencelerinden dua edebilecek.

Türbelerin normalleşmenin yaşanması beklenen Ramazan ayı sonuna kadar ziyarete kapalı kalması, bu sürenin de değerlendirilerek uzatılması bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal