TÜPRAŞ'tan İstanbul'a Taşınma Konusunda Açıklama

TÜPRAŞ, İzmit'te olan genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınması kararına dönük yaptığı açıklamada "Siyasi iddialara bağlanmaya çalışılmasının hiçbir temeli yoktur" sözlerini kullandı.

10.08.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-09:12) TÜPRAŞ'tan İstanbul'a Taşınma Konusunda Açıklama

TÜPRAŞ, İzmit Rafinerisi'nde yer alan genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınması kararının, mesnetsiz siyasi iddialara bağlanmaya çalışılmasının hiçbir temeli olmadığını söyledi.

TÜPRAŞ'tan paylaşılan açıklamada, genel müdürlüğün taşınması süreci ile alakalı son günlerde basın ve sosyal medya üstünden yanıltıcı ve gerçek dışı haberler yayıldığı bildirildi.

3 YILDA PLANLANMIŞ

Türkiye'nin en büyük sanayi firması olarak, bugüne dek olduğu gibi gelecekte de 'sanayinin kalbi' Kocaeli'ye, rafinerileri olan kentlere ve ülkeye yatırımlar ile katkıların devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Artan rekabet ortamında müşteri ve iş ortaklarımızla daha yakın iletişimde olmak, devamlı artan uluslararası ticaret hacmimiz ve finansal işlemlerimizi piyasalara daha yakın konumlanarak geliştirmek, aynı zamanda planladığımız yeni yatırımlarımız için alan problemi olan İzmit Rafinerimizde sahaları daha emniyetli ve optimum kullanabilmek için TÜPRAŞ Genel Müdürlüğünü, İstanbul'a taşımak için planlı bir çalışma yapmaktayız. Bu süreç yaklaşık üç seneye yayılan bir dönem içerisinde planlanmış, fizibilite çalışmaları gerçekleştirilmiş ve bugüne gelinmiştir."

VERGİ DAİRESİNİ DEĞİŞTİRMEYECEK

İzmit'in haricinde İzmir, Kırıkkale ve Batman'da yer alan rafinerileriyle ülkenin dört bir tarafında faaliyet yapan TÜPRAŞ'ın, İstanbul'a geçişle mevcudiyetini 5 şehre taşımış olacağı aktarılan açıklamada, "Firmamız genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınması rafinaj faaliyetlerimizin odağını değiştirmeyeceğinden vergi dairemizin değiştirilmesi de düşünülmemektedir. Hal böyleyken, taşınma sürecimizin birtakım mesnetsiz siyasi iddialara bağlanmaya çalışılmasının hiçbir temeli yoktur." sözleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal