Tunus Açıklarında Gemi Battı: Göçmenler Boğuldu

Tunus Kızılayı, geminin batması sonucu en az 57 göçmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

18.05.2021-16:12 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-17:12) Tunus Açıklarında Gemi Battı: Göçmenler Boğuldu

Tunus açıklarında korkunç bir olay yaşandı. Tunus Kızılayı bir geminin battığını açıkladı. Geminin batmasının ardından en az 57 göçmenin yaşamını kaybettiği  bildirdi.

Libya'nın Zuwara limanından pazar günü ayrılan 90'dan fazla yolcunun bulunduğu gemi, Tunus açıklarında henüz nedeni bilinmeyen bir durumdan battı. Tunus Kızılayı, çok sayıda göçmenin bulunduğu geminin batmasının ardından en az 57 kişinin boğulduğunu bildirdi.

33 KİŞİ KURTARILDI

AFP'nin haberine göre, Tunus Savunma Bakanlığı, 33 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Savunma Bakanlığı sözcüsü Mohamed Zikri, kurtarılanların bir petrol platformuna tutunduğunu söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü  ölenlerin hepsinin aynı yerden olduğunu söyleyerek 'Flavio Di Giacomo da' 33 kişi kurtuldu. Görünüşe göre hepsi Bangladeş'ten.' dedi.

 Diğer yandan Kuzey Afrika sahilinden Avrupa'ya gitmek üzere ayrılan gemiler, sahil güvenlik tarafından tespit edilmekten kaçınmak için geceleri sert havalarda yola çıkıyor. Gemilerin genellikle yolculuk sırasında aşırı derecede yüklü olduğu belirtiliyor.

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal