Tunceli’de kar kalınlığı metrelere ulaştı! Birçok köye ulaşım kapandı

Tunceli'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu ulaşıma açılıyor. Ovacık ilçesinde bir süre önce başlayan ve etkisini artıran yoğun kar yağışı, bölgedeki köy yollarının kapanmasına neden olmuştu.

19.01.2024-12:18 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:07) Tunceli’de kar kalınlığı metrelere ulaştı! Birçok köye ulaşım kapandı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığının bazı bölgelerde 1,5 metreye ulaştığı belirtiliyor. Kapanan köy yolları, il Özel İdaresi ekiplerinin zorlu mesaiyle ulaşıma açılıyor. Munzur ve Mercan dağları eteğinde bulunan birçok köy, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanmıştı. Özellikle Arslandoğmuş, Isıtma, Çambulak ve Pardi köylerinin yolları karla kaplanmış, bu bölgelere ulaşım mümkün olmamıştı.

Yollar açıldı

Yetkililer, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması sağlanıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, üç gündür arazide zorlu bir mesai yürüterek karla kaplı yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin titiz çalışmaları sonucu, kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu köy yolları ulaşıma açıldı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal