Tunceli'de baharın gelmesiyle ters açan lalelere ilgi büyük!

Tunceli’de misafirlerin odağında dağlarda açan endemik ters laleler var. Koruma altında olan bu ters laleler gelen misafirler ve ziyaretçiler için turlar düzenleniyor.

24.05.2022-15:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:56) Tunceli'de baharın gelmesiyle ters açan lalelere ilgi büyük!

Baharın gelmesiyle Tunceli dağlarında ters laleler açtı. Tunceli’de misafirlerin odağında dağlarda açan endemik ters laleler var. Koruma altında olan bu ters laleler gelen misafirler ve ziyaretçiler için turlar düzenleniyor.

Düzenlenirken tura ilgi büyüktü

Tunceli Dağcılık Kulübü tarafından merkeze bağlı Ağdat köyünde bulunan ters laleler için tur düzenlenirken tura ilgi büyüktü. Köy yakınlarına kısa süreli mola veren ziyaretçiler yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün ardından ters lalelerin bulunduğu alana ulaştı.

Temiz bir hava güzel bir doğa içerisindeyiz

Temiz bir hava güzel bir doğa içerisindeyiz

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Melek Yıldız, "Temiz bir hava güzel bir doğa içerisindeyiz. Ters lalelere zarar vermemek için olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyoruz. Grup sorumluları da bu konuda uyarıları yapıyor. Güzel bir doğası var. Çevremizi korumaya çalışıyoruz. Herkesin de çevresini korumasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu doğaya sahip çıkalım

Bir başka ziyaretçi İlyas Doğan ise "Bu güzellikleri herkesin görmesi gerekiyor. Tabi doğamızı temiz tutmamız gerekiyor. Çöplerimizi değil sevgimizi bırakalım. Bu doğaya sahip çıkalım" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal