Tunç Kökkaya öldü mü, neden öldü? Tunç Kökkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Tunç Kökkaya hayatını kaybetti. Sanat camiasında asistan ve danışman olarak çalışan Tunç Kökkaya, LGBT dünyasına olan katkıları ile biliniyor. Zeki Müren’in bilinmeyen hayatı hakkındaki detayları sevenleri ile paylaşan Kökkaya, oldukça ilgi gördü. Tunç Kökkaya’nın ölümü duyanlar şaşkınlık yaşadı. Tunç Kökkaya’nın ölüm neni araştırıyor. Peki, Tunç Kökkaya kimidr? Tunç Kökkaya neden öldü? İşte merak edilen soruların yanıtları…

23.04.2022-16:12 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-16:47) Tunç Kökkaya öldü mü, neden öldü? Tunç Kökkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kalp pili olan ve geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanmasıyla fenalaşan Tunç Kökkaya 58 yaşında hayatını kaybetti. Ani ölüm haberini alan Cenk Eren, Işın Karaca, Seda Sayan ve Özgür Aras acılarını sosyal medya paylaştı. Ünlü isimlerin paylaşımları üzerine Tunç Kökkaya hakkında araştırma yapılmaya başladı. Peki, Tunç Kökkaya kimidr? Tunç Kökkaya neden öldü? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Tunç Kökkaya kimdir?

1964 yılında İstanbul’da doğan Tunç Kökkaya, sanat camiasının tanıdık bir ismidir. Uzun süre sanat camiasında asistanlık ve danışmanlık yapan Kökkaya, LGBT’ye verdiği destek ve katkılarla bilinmektedir. Zeki Müren’in hayatının bilinmeyen yönlerini sevenleri ile paylaşan Tunç Kökkaya, büyük ilgi görmüştür.

90’lı yıllarda danışman ve işletmeci olarak çalışan Kökkaya, çok sevdiği kişiler tarafından anane lakabı ile anılmaktadır. Bu lakabı ise kendisine Özgür Aras ve Deniz Akkaya tarafından verilmiştir. Bu lakabın verilmesinin nedeni sorulduğunda şu açıklamayı yapmıştır: “Bir ailede en güvenilir kimdir, kime danışılır kim daha çok ilgili ve şefkatlidir diye düşünen Deniz Akkaya ve Özgür Aras bu lakabı verdi.” Bu lakabın sadece çok samimi kişilerin kullanmasından hoşlandığını da belirtmiştir. Ünlü ismin vefatıyla Seda Sayan da birçok isim gibi yıkıldı. Sayan; Nur içinde yat anane Tunç notuyla paylaştı.

Bir süre Deniz Seki ile çalışan Tunç Kökkaya, asistan ve danışmanlık yapmıştır. Çalışma hayatına 1987 yılında 23 yaşındayken başlayan Kökkaya, Taksim Talimhane’de 14 gece kulübünde başlamıştır. Daha sonrasında ise işletmecilik, danışmanlık ve asistanlık gibi alanlara yönelmiştir.

Çalıştığı 14 isimli gece kulübünde Zeki Müren ile tanışan Kökkaya, gay bar olarak işletilen bu mekana önceleri korkarak gittiğini, zaman geçtikçe daha sık gitmeye başladığını belirtmiştir. Gittiği bu barda daha sonrasında Zeki Müren ile tanıştığını söylemiştir. O barda ayrıca Yıldırım Türker, Murathan Mungan ve Ferdi Özbeğen gibi ünlü isimlerden çok şey öğrenmiştir.

Zaman içerisinde işletmecilikte kendisini ilerleten Tunç Kökkaya, kendi mekanı olan Neo’yu açmıştır. Açtığı işletme bir gay bar olarak hizmet vermiştir.

Tunç Kökkaya Hayatını Kaybetti

Tunç Kökkaya neden öldü? 

Sanat dünyasında oldukça sevilen bir isim olan Tunç Kökkaya, 58 yaşında hayata veda etti. Birçok ünlü ismi üzen haberin ardından ölüm nedeni merak edilmeye başladı. Alınan bilgilere göre kalp pili olan Kökkaya’nın koronavirüse yakalanması ve virüsün ciğerlerine ulaşması sonucunda evinde fenalaştı ve yaşamını yitirdi.

Tunç Kökkaya, bugün ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Başta ailesi olmak üzere pek çok ünlü ismin yıkıldığı haber sonrasında ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal