Tüm Türkiye kar yağışına teslim olacak: Uzmanlardan kritik hava durumu tahminleri

Son 1 haftadır soğuk havalara teslim olan Türkiye’de hafta sonundan itibaren kar yağışının da gelmesi bekleniyor. Uzmanlar kar yağışının 28 ilde etkili olacağını kaydediyor. İşte 23 Aralık Cuma hava durumu...

23.12.2022-08:53 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-17:32)

Milyonlarca vatandaş soğuk havaların etkisini artırmasıyla beraber kombi vanalarını son seviyeye getirdi. Sibirya soğuklarının oldukça etkili olmaya başladığı ülkemizde Meteoroloji uzmanları beklenen kar yağışı konusunda kritik tahminlerde bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile 22 ilde dondurucu soğukların görüleceğini kaydediyor.

Türkiye kar yağışına teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü başlayacak olan kar yağışının 22 ilde etkisini göstereceğini belirtirken, yapılan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri seviyesinde seyredecek.

İstanbul Ankara Kar Yağışı

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yurdun kuzey ve güney kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Kar ve yağmur hava başında

Haftalık yayımlanan hava durumu raporuna göre; İç Anadolu'da hava, pazar gününe kadar açık olacak. Pazar günü ise yurdun batı kesiminde yağış, iç kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

22 ilde kar yağışı bekleniyor

Pazar günü, tam 22 ilde kar yağışı bekleniyor. Bu iller arasında Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane bulunuyor.

İstanbul Ankara Kar Yağış1

İstanbul’da Aralık ayı boyunca kar yağışının yaşanması beklenmezken, Ankara’da Pazartesi gününden itibaren kar görüleceği tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal