Tüm İl Tedirgindi: Oluşan Yarıkların Sebebi Belli Oldu

Kuraklık tehlikesi gittikçe büyüyor. Ülkenin birçok yerinde kuraklığın olumsuz etkileri kendisini farkettirmeye başladı. İşte kuraklıktan dolayı artık yarıkların oluştuğu o şehir haberimizde.

24.12.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-14:49)

Aydın Germencik'te bazı bölgelerde oluşmuş olan yarıklarla ilgili yapılmış olan teknik inceleme tamamlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Germencik ilçesindeki bazı bölgelerde meydana gelen çatlaklarla ilgili oluşturulmuş olan teknik heyetin çalışmalarını nihayet tamamladığını, oluşan yarıkların kuraklıktan kaynaklı olduğunu ifade etti.

4,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE GÖZLEM ÇUKURU AÇILDI

Belediyeden yapılmış olan yazılı açıklamada, teknik heyetin ilçedeki çatlakların meydana gelmiş olduğu  bölümde 4,8 metrelik gözlem çukuru açmış olduğu ve çeşitli derinliklerden toprak numunelerinin alınmış olduğu ifade edildi. Belediyeden yapılmış olan açıklamada, çatlakların kuraklıktan dolayı meydana geldiğini bildirdi. Gözlem çukurunda açılmış olan yarık derinliğinin 70 santimetre olduğu ve yarığın daha derine ilerlememiş olduğunun görüldüğü aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 'İncelemede elde edilen numunelerin büzülme limiti, şişme potansiyeli, likit limit, plastik limit gibi değerleri göz önünde bulundurularak kıvam parametrelerinin değerlendirilmesiyle killi yapının su çekilmesine bağlı olarak atmosferik olaylar neticesinde blok halinde çatladığı saptandı' denildi. 'Ön inceleme raporunda elde edilen veriler ışığında yarıkların kil bünye özelliğindeki zeminde oluşan büyük ölçekli kuruma çatlakları olduğu değerlendirildi' şeklinde ifade edildi. Yapılan açıklamada, derinlikleri 2 metreyi bulmakta olan ve uzunlukları bir kilometreye yaklaşmış olan toprak yarılmalarıyla alkalı olarak 1 Kasım tarihinde komisyon kurulduğu hatırlatıldı.

aydın germencik

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal