Tüm Gözler Kritik Kabine Toplantısında! Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar Yasağı Hakkında Konuşacak

Merakla beklenen kabine toplantısı bugün Beştepe’de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar yasakları da olmak üzere birçok önemli kararı açıklayacak.

21.06.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-13:11) Tüm Gözler Kritik Kabine Toplantısında! Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar Yasağı Hakkında Konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı NATO Liderler Zirvesi sebebiyle önceki hafta toplanamayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de toplanıyor. Kabinede birçok önemli konu değerlendirilecek. Özellikle pazar günü sokağa çıkma yasağı ve maske zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerden çıkan sonuçlar heyecanla bekleniyor. 

Başkan Erdoğan öncülüğünde bugün Ankara Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı kabinesi bir araya gelecek. Toplantıda başarılara imza atan aşılamaya dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ise sunum yapacak. Türkiye’de aşılamada başarılarımız devam ederken normalleşmede ise yeni aşama kararları gelmesi düşünülüyor. Bugün bir araya gelecek olan kabinenin yeni normalleşmede ikinci kademe ve özellikle pazar günü sokağa çıkma yasağı ve maske zorunluluğuna dair kararları için son saatler geldi. Pazar günü sokağa çıkma yasağının kaldırılması, maske zorunluluğunun esnetilmesi gibi birçok madde ile kabine toplantısının ana gündemi koronavirüste yeni normalleşme olacak. 

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İNŞAALLAH MÜJDEYİ VERİRİZ DEDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün Antalya'da bir otel açılışında açıklamalarda yaptı. Başkan Erdoğan bugünkü kabine toplantısına değinerek ‘İnşallah bu müjdeyi de veririz’ şeklinde konuştu. Bunun üzerine tüm gözler bugün toplanacak ve kritik kararların alınacağı kabine toplantısına çevrildi. 

SEZONUN İKİNCİ YARISI DEĞERLENECEK 

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeler arası seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin ‘Önümüzdeki haftalarda hızlanacağı anlaşılıyor. Turizmcilerin sezonun ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edebileceğiz. Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamaları ile ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa'nın ardından Rusya'nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz’ şeklinde konuşmalarda bulunan Başkan Erdoğan, turizm sektörüne KDV desteğinin bir ay daha uzatılmasına ilişkin ise ‘Pazartesi günü kabine toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız’ dedi. 

PAZAR YASAĞI EN KRİTİK NORMALLEŞME GÜNDEMİ OLACAK 

Bugün Beştepe’de herkesin merak içinde beklediği Başkan Erdoğan'ın tarafındanbakanlar kurulunu toplayacağı Cumhurbaşkanlığı kabinesinden çıkacak kararlar arasında en merak edileni de kuşkusuz Pazar günü sokağa çıkma yasağı ve maske düzenlemesi olacak. Henüz bu konuda net bir açıklama olmazken artık düğümün çözülmesine saatler kaldı. 

KABİNE TOPLANTISINDA NELER OLACAK: 

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplamda 41 milyon doz aşı verilerini ve bilim Kurulu önerilerini yapılacak olan Kabine toplantısında Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara sunacak. Koronavirüs vaka sayılarında illere göre artan azalan durumları kabinede masaya yatacak. Aşı ithalinde son durum ve yerli aşıdaki gelişmeler kabinenin gündem maddeleri arasında olacak. Hafta içi ve Cumartesi günü olan sokağa çıkma kısıtlamalasına ek olarak pazar günü sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı masaya yatırılacak ve kabine toplantısı kararları ile neticeye bağlanacak. 

BİLİM KURULU ÜYELERİ TAHMİNLERİNİ SÖYLEDİ 

Diğer yandan Bilim Kurulu Üyeleri’nden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, olası tahminlerini dile getirerek ’İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir. Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum’ şeklinde konuştu. Prof.Dr İlhan, maske takma konusundaki ihtimallerini dile getirerek ‘Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM'ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal