Tüm Ayrıntılarıyla Yanıtladı! Uzman İsimden E- Ticaret Uyarısı

Koronavirüs pandemisi ile beraber dünya genelindeki hacmini katlayan e-ticaret, genç girişimcilerin en fazla merak ettiği konuların başında gelmektedir. Uzman isim ise bu konudaki merak edilen soruları yanıtladı.

21.09.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-17:18) Tüm Ayrıntılarıyla Yanıtladı! Uzman İsimden E- Ticaret Uyarısı

Dijital altyapıya dayanmakta olan online ticaretin hacmi her geçtiğimiz gün büyürken, bu alanda faaliyete yeni başlamayı hedefleyen yeni girişimciler en çok resmi işlemleri ve vergi prosedürlerini merak ediyor. 

WorqCompany Vergi Danışmanı Kurtuluş Nacar, e-ticarette vergilendirme ile ilgili sıkça sorulan soruları bu alanda faaliyete yeni başlamayı hedefleyen yeni girişimciler yanıtladı:

PEKİ VERGİ LEVHASI ZORUNLU MU?

WorqCompany Vergi Danışmanı Kurtuluş Nacar: Ülkemizde ticaret yapmak belirli muafiyetler dışında vergiye tabidir. Dolayısıyla vergi levhası edinmek zorunludur..

Vergi levhası alabilmek için ise gelir veya kurumlar vergisi mükellefi şirketlerden birinin kurulması gerekmektedir..

ŞİRKET ADRESİNİN VERGİYE ETKİSİ VAR MI?

WorqCompany Vergi Danışmanı Kurtuluş Nacar: Şirket adresi olarak üç seçeneğiniz mevcut: Fiziki bir ofis kiralamak, evinizi ofis olarak göstermek ve sanal ofis uygulamasından faydalanmak..

Vergisel olaraktan aralarındaki fark sanal ofis uygulamasında stopaj vergisi doğmamasıdır. Eğer evinizi ofis olarak göstermek isterseniz ödediğiniz kira üzerinden yüzde 20 oranında stopaj vergisini devlete ödemeniz gerekmektedir..

HANGİ FATURA TÜRÜ KULLANILMALI?

WorqCompany Vergi Danışmanı Kurtuluş Nacar: Fatura türlerin ise yasal sınırların mevcut olduğu bilinmekte. Mesela, e-fatura, yıllık cirosu 5 milyon lirayı geçen işletmeler için zorunludur. Ayrıca internet üzerinden pazaryeri aracılığı yapanlarda da e-fatura zorunluluğu var. Bu zorunluluklar kapsamında değilseniz, isteğe bağlı olarak kağıt fatura, e-arşiv fatura ya da e-fatura kullanabilirsiniz..

HANGİ VERGİLER ÖDENİR?

WorqCompany Vergi Danışmanı Kurtuluş Nacar: E-ticaret şirketleri aşağıda sıraladığımız vergileri ilgili dönemlerde beyan etmek ve ödemekle yükümlüdür.

- Damga vergisi (Damga vergisi beyannamesi ile)

- Stopaj vergisi (Muhtasar beyanname ile).

- Katma Değer Vergisi (KDV beyannamesi ile)

- Geçici vergi (Geçici vergi beyannamesi ile)

- Gelir/kurumlar vergisi (Gelir/ kurumlar vergisi beyannamesi ile).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal