12.08.2020-14:09 (Son Güncelleme:26.04.2024-15:18)


1

Genel olarak herkes ya tükettiği besinlere bağlı olarak ya da hava değişiklerinden kaynaklı olarak gaz problemi yaşayabilmektedir. Fakat yediğiniz besinleri dikkatli bir şekilde seçmek oldukça önemlidir. Çünkü tüketilen besinler gaz problem yaşamanıza neden olabilmektedir. Özellikle hamile olanlarda hem bebekte hem de anne de bu risk görülebilmektedir.



2

Brokoli

Brokoli

Brokoli insan vücudunda yeterli vitamini sağlayan sağlıklı bir sebze olmasına rağmen, bu yiyeceğin bebeği ve anneyi gazlı hale getirebileceğini söylüyor. Brokoli, gazın geliştiği kalın bağırsaktan geçene kadar parçalanmadığından sindirimi zorlaştıran çözünür bir lif olarak kabul edilmektedir.



3

Fasulye ve Mercimek

Fasulye ve Mercimek

Fasulye ve mercimekte bulunan şekerin, şişkinliğe sebep olabilecek kadar yüksek lif içeriğine sahip olmasına ek olarak, bağırsaklar tarafından kolayca parçalanmaz ve emilemez oluşu da gaz problemi yaşamanın nedenleri arasında bulunmaktadır. Bu yüksek lifli yiyecekleri haftada bir kereden fazla tüketmek, bebek ve anne için de aşırı gaza sebep olabilir.



4

Kafein

Kafein

Kafeinli yiyecek ve içecekler genellikle anne ve bebek için aşırı gaza sebep olmaktadır. Bebeğinizin sindirim sistemi hala gelişiyor ve anne sütü yoluyla kafein alındığında o kafein bir yetişkin kadar dışarı atılamıyor. Kafeinden gelen enerji artışı bebeğinizin uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir.



5

Acı ve Baharatlı Yemekler

Acı ve Baharatlı Yemekler

Baharat mide asidinin artırma nedenleri arasında yer alır. Bu da bebeğinizin şişkin ve gazlı hissetmesine sebep olabilir. Özellikle çocuğunuz emzirmeyi bırakıncaya kadar soğan tozu, karabiber, yaban turpu sosu ve acı sostan kaçınılması gerekmektedir.



6

Portakal Suyu

Portakal Suyu

Portakal suyundaki yüksek asidik içerik, bebeğin gelişen mide-bağırsak sistemini tahriş edebilir. Bir günden fazlasının bebeğin üzerinde etkisi olabileceği söylenmektedir. Meyve suyu tüketimini haftada bir ile sınırlandırmanız ve menünüzü C vitamini içeren taze meyvelerle desteklemeniz gerekmektedir.



7

Çikolata

Çikolata

Çikolatanın anne tarafından fazla tüketildiğinde bebeklerde aşırı gaza sebep olabileceği söylenmektedir. Bu öncelikle yüksek kafein içeriğinden kaynaklanmaktadır. Fazlalık miktarı bir anneden diğerine göre değişiklik gösterebilir fakat günlük hayatta tatlılara düşkün olmak tavsiye edilmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR