Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Açıkladı: Zamlı Alınan Ürünler İade Edilebilir

Dövizde yaşanan dalgalanmalar sonrası fırsattan istifade eden birçok firma ürünlere fahiş oranlarda zam yapması üzerine harekete geçen Tüketici Dernekleri Konfederasyonu, pahalıya alınan ürünlerin iade edilebileceğini belirtti.

28.12.2021-11:07 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-12:35)

Ekonomide yaşanan inişli çıkışlı günler en çok tüketiciyi etkiledi. Durumdan yaralanan bazı firmalar ürünlerine fahiş oranlarda zam yaptı. Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan’ın açıklaması sonrası dolarda hızlı düşüş yaşanırken, bu durumun ürünlere ne zaman yansıyacağı merak konusu olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haksız yere ürünlere zam yapanlar hakkında denetimlerin başladığını ve yüzde 20 üzerinde ürün zammına ceza verileceğini belirtmesi üzerine bir açıklamada Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan geldi. İndirimlerin uygulanmaya başlandığını ve konunun yakından takip edildiğini dile getiren Ağaoğlu, ' Eğer indirimler başlayacaksa ki birçok kalemlerde görülebilir bu vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir' şeklinde konuştu. 


ZAMLI ÜRÜNLERİ İADE EDEBİLİRSİNİZ

Fiyatların giderek artmasından endişe eden insanların evlerinde stok yapmaya başladığının altını çizen Ağaoğlu, bu ürünlerin pahalıya alındığını ve iade hakkının olduğunu belirterek,  “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa ki birçok kalemlerde görülebilir bu vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticarette şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir” dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal