TÜİK'in rekor enflasyon verileri sonrası gözler asgari ücret zam duyurusuna çevrildi!

TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verileri sonrasında rakamların son 20 yılın en yüksek rakamları olduğu konuşulmaya başlandı. Bu verilere istinaden ise gözler, asgari ücretlere yapılması öngörülen zam duyurularına çevrildi.

06.05.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-10:28) TÜİK'in rekor enflasyon verileri sonrası gözler asgari ücret zam duyurusuna çevrildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı son açıklamasında yıllık enflasyon verilerini duyurdu. Açıklamada, yıllık enflasyonun yüzde 70’e yükseldiği bildirilirken bu veriler kamuoyunda son 20 yılın en yüksek verileri olarak değerlendirildi.

Son zamanlarda en çok gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan artışlar dikkat çekerken aylık TÜFE verilerine göre 10 ana grubun daha düşük 2 ana grubunda daha fazla değişim gösterdiği aktarıldı. Harcama gruplarında 2022 yılı Nisan ayının en az artış gösteren grubu yüzde 0,93 ile çeşitli mal ve hizmetler olurken, bu veriyi yüzde 1,31 ile sağlık izledi.

asgari ücret zam duyurusu

Enflasyon verileri sonrası asgari ücret artacak mı?

TÜİK verilerinde Nisan ayı içinde en çok artışın yaşandığı gruplar arasında ilk sırayı yüzde 13,38 ile gıda ve alkolsüz içecekler çekerken, bunu yüzde 7,43 ile konut, yüzde 6,96 ile giyim ve ayakkabı takip etti.

2022 Nisan ayı verilerinde toplam 337 maddenin ortalama fiyatlarında bir artış gerçekleştiği bilgisi sonrasında kamuoyu yeniden asgari ücret zamlarını gündemlerine aldılar.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı konuşmasında Aralık ayını işaret etmişti. Uzmanlar ise önümüzdeki iki ay içinde enflasyonda yeniden oran artışı yaşanacağını ve bu durumda Temmuz ayında memur ve emekli maaşları için yüzde 30’u geçen bir zam beklenildiğini söylüyorlar.

Asgari ücrete bir zam yapılıp yapılmayacağı hakkında henüz net bir açıklama gelmezken, kulislerden gelen bilgilerde asgari ücretlere yapılması gerekli zam konusunun henüz masadan kalkmadığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal