TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan maaş zammı da netleşmiş olacak. Peki TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

01.01.2023-12:57 - (Son Güncelleme: 01.01.2023-12:57) TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ocak ayında açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla beraber milyonlarca emekli ve memura yapılacak zam oranı netleşmiş olacak. Şimdiye kadar 5 aylık enflasyon rakamları netleşirken, Aralık ayındaki enflasyon oranının ne kadar olacağı ekonomi dünyasının yeni gündem maddesi oldu. Peki TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?

TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak Salı günü sabah saatlerinde açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla beraber yılın ikinci 6 aylık enflasyon rakamları da netleşmiş olacak. 

TÜİK Aralık Enflasyon

TÜİK enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.Böylece temmuzda yüzde 7 zam alan memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi için 7 puanın üstünde "enflasyon farkı" oluştu. Kesin rakamlar 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal