TÜİK, Büyüme Rakamlarını Yarın Açıklayacak

Türkiye'nin ekonomisinin 2020'nin ocak-mart dönemiyle ilgili büyüme rakamları yarın açıklanacak.

28.05.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-16:48) TÜİK, Büyüme Rakamlarını Yarın Açıklayacak
Türkiye'nin ekonomisinin 2020'nin ocak-mart dönemiyle ilgili büyüme rakamları yarın açıklanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk çeyrekte Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini yarın saat 10.00'da internet sitesi üzerinden duyuracak.

AA Finans Büyüme Beklenti Anketi'ne katılan 16 ekonomist, GSYH'nin ilk çeyrekte % 5,2 artmasını öngörüyor. Ankete katılan ekonomistlerin tahminleri, % 4,4 ile % 5,8 aralığında yer alıyor.

Ekonomistlerin bu sene için büyüme beklentilerinin ortalaması da %- 1,5 oldu.

Türkiye ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde % 6 genişlemişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, büyüme tahminleriyle ilgili yaptığı açıklamada, covid-19 sürecinde Türkiye'nin dünyaya göre büyümeden işsizliğe pek çok alanda en az etkilenen ve pozitif ayrışan ülke olacağını ifade etmişti.

İlk çeyrekte dünyada pek çok ülkenin ciddi oranda küçülme yaşadığını hatırlatan Bakan Albayrak, "Türkiye, bu anlamda birinci çeyrekte pozitif. İkinci çeyreğe bakacağız." şeklinde konuşmuştu.

Bakan Albayrak, hazirandan itibaren normalleşme sürecinin daha iyi olacağının altını çizerek, "Yılın ikinci yarısında Türkiye'nin pozitif ayrılacağı 2020 yılını öngörüyoruz. Bu krize (Kovid-19) rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif büyümeyle 2020'yi kapatacağımız yıl olması için çok büyük çaba sarfediyoruz." açıklamasında bulunmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal