TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir?

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK ile yaşadığı problemden sonra TÜİK başkanı kimdir merak konusu oldu. TÜİK başkanı Sait Erdal Dinçer kimdir, nerelidir? Sizler için derledik.

04.12.2021-15:56 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-15:56) TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer Kimdir?

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’e alınmamasının ardından bu kararı veren TÜİK başkanı merak konusu oldu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını herkesle paylaşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK ile görüşmek istemişti. Kılıçdaroğlu içeri alınmamasının sonucunda TÜİK başkanı Sait Erdal Dinçer’in kariyeri merak konusu oldu. Peki, Sait Erdal Dinçer kimdir? İşte detaylar…

TÜİK BAŞKANI SAİT ERDAL DİNÇER KİMDİR?

1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olan Sait Erdal Dinçer, İşletme Mühendisliği bölümünde de yüksek lisans yapmıştır. Ardından 1995 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümünde yüksek lisans yapan Dinçer, doktorasını da Ekonometri alanında tamamladı.

Veri analizi, veri yönetimi ve veri madenciliği konularında sayısız çalışması olan Sait Erdal Dinçer, 2005 yılından beri Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünde akademisyen olarak bulunuyor. 2000 sonrası Türkiye ekonomisine yönelik çalışmaları bulunan Dinçer’in ulusal ve uluslararası olmak üzere bilimsel dergilerde yayınlanan otuza yakın makalesi bulunuyor. Uluslararası sempozyumlarda da önemli bildirileri olan Dinçer’in 12 adet kitabı da bulunuyor. İyi derecede İngilizce bilen Sait Erdal Dinçer, ulusal ve uluslararası dergilerde hakemlik ve editörlük yaptı. Ayrıca akademisyenlik hayatında sayısız doktora ve yüksek lisans tezinin yönetiminde bulundu.


Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, TÜİK başkanlığı görevine 2 Mart 2021 tarihinde gelmişti. Dinçer ve TÜİK görevlileri tarafından Kılıçdaroğlu’nun içeri alınmamasına gerekçe olarak randevusuz oluşu sunuldu. Bu durumu sert bir şekilde karşılayan Kılıçdaroğlu, şu anda tartışmaların odağında.

Sait Erdal Dinçer’in akademik kariyeri dışında özel hayatına dair henüz çok bilgi yok. Ancak aratılanlar arasında Sait Erdal Dinçer nereli, kaç yaşında gibi sorular da var. TÜİK gündemde kaldıkça TÜİK başkanı Dinçer hakkında da daha fazla bilgi olacağı bekleniyor.

TÜİK ENFLASYON İÇİN NE DEMİŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, geçtiğimiz günlerde kasım ayının enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Açıklamalara göre tüketici fiyatları aylık olarak yüzde 3,51; yıllık olarak yüzde 21,31 arttığı belirlendi. Beklenti, yüzde olarak daha az bekleniyordu. Buna göre TÜFE 2018 yılının Eylül ayından bu aya kadar en yüksek seviyeyi gördü. TÜİK, rakamları açıkladığı sırada büyük bir yankı uyandırdı ve resmi site çöktü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal