TÜİK Ağustos enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2022 TÜİK enflasyon oranları

Memur ve emeklilerin alacakları maaşa doğrudan etkisi olan TÜİK enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. Bu nedenle 2022 TÜİK enflasyon oranları internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki TÜİK Ağustos enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte konunun ayrıntıları...

30.08.2022-16:23 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-16:23)

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ağustos ayına ilişkin açıklayacağı enflasyon rakamları günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Merkez Bankası’nın 25 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı toplantı sonrası faizi yüzdee 14’den yüzde 13’e indirme kararı almasının enflasyona nasıl bir etki yapacağı TÜİK’in açıklayacağı veriler ışığında netleşecek. Bu nedenle 2022 TÜİK enflasyon oranları internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki TÜİK Ağustos enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 

TÜİK Ağustos enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 

TÜİK Ağustos ayı enflasyon verilerinin 5 Eylül 2022 Pazartesi günü açıklanacağı öğrenildi. Sabah saat 10.00’da yapılması beklenen açıklama sonrasında Türkiye’deki aylık ve yıllık enflasyonun ne kadar arttığı ve ne kadar olduğu netleşmiş olacak. 

TÜİK Ağustos ayı enflasyon

TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranları ne kadar olmuştu?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,37, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,17 artış gösterdi. Temmuz’da fiyatı en fazla artan ürün ilaç, en çok düşen ürün kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları olmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal