Tuhafiye Dükkanı Dekorasyonu

Tuhafiye dükkanlarının dekorasyonu nasıl olmalı? İçleri rengarenk dükkanlar yapmak mümkün. Peki nasıl işte sorularınızın cevapları haberimizde...

13.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:13) Tuhafiye Dükkanı Dekorasyonu

Tuhafiye dükkanları birçok kişinin ihtiyacı bile olmasa içerisinde dolaşmaktan, rengarenk iplikleri, desen desen düğmeleri kurcalamaktan büyük keyif aldıkları bir yer. El emeği ürün yapmayı sevenlerin, hayal gücünü kullanıp yeni bir şeyler yaratmaktan mutluluk duyan insanların ortak mekanı.

Bu yüzden tuhafiye dükkanı dekorasyonuna da önem verilmeli, çok fazla ürün çeşitliliği olduğundan her ürünün görülebilmesi veya satış danışmanı tarafından bütün ürünlerin raflardan müşteriye sunulması gibi müşterinin de satıcının da farklı talepleri olacaktır. Onun dışında satılan ürünlerin doku, renk ve kumaşları da farklı olduğu için mekanı dekore ederken aynı ürün gruplarını kategorilize etmek satışın fazlalığı açısından da müşterinin talebini hızlı bir şekilde karşılamasında da önem taşır. Bu sebeple Tuhafiye dükkanınızın dekorasyonunu yenilerken ya da yeni bir tuhafiye dükkanı açıyorsanız bu gibi detayları aklınızda bulundurmanızda yarar var.

Dekorasyonda Dikkat Edilecekler

Tuhafiye dükkanı dekorasyonu yaparken iğneden makasa simden mezureye birçok ürün çeşidini barındırdığı için depolama alanları da öncede buna göre düşünülmeli ve alınan ürün çeşidine göre uygun adette depolama alanı yapılmalıdır ki mağazanın içinde yığılma olmasın.

Aynı zamanda ürün çeşidinin az olması da mağazanın kalitesiz durmasına sebep olabilir o yüzden ürün çeşidi fazla olmalı ve jilet gibi sıralanmalıdır. Mağaza dışarıdan bakıldığında bile kaliteli gözükebilmelidir. Kendinize hoşunuza giden bir konsept belirlemek de size bu konuda yardımcı olabilir. Belirlediğiniz konsepte uygun araştırmalar yaparak tazınıza uygun ve mekan bütünlüğü olan bir mağaza elde etmeniz mümkün.

Eğer tuhafiye dükkanınızı yeni açıyorsanız kesinlikle aklınızda bulundurmanız gerekenlerden bir tanesi de sizin açacağınız yerin çevresinde, yakınında bir tuhafiye dükkanı olup olmadığı eğer olmazsa sizin avantajınıza bir durum olacaktır; ancak yakın çevresinde de bir tuhafiye dükkanı varsa o zaman arz talep durumunu değerlendirerek bu işe kalkışmanızı öneririz.

Sergileme Alanı

Bunun dışında tuhafiye dükkanını dekorasyonunu güçlendirmek için kendi yaptığınız el emeği ürünlerinizi de mağazanızda sergileyip hem gelir elde edebilir hem de sattığınız ürünlerle nelerin yapılacabileceğini gösterdiğiniz güzel bir sergileme yeri oluşturmuş olursunuz. Belki zamanla mağazanızı geliştirdikçe yaptığınız ürünlerin nasıl yapıldığını merak edenlere öğretmek için workshoplar bile düzenlersiniz.

Mağazanızı açmadan önce her işte olduğu gibi bu işte de planlama yapmak önemli onun dışında arz talebin karşılanması ve ürünlerin sergilenebilmesi gibi faktörler önemli rol oynuyor. Onun dışında sizin kendi işinizden ne beklediğiniz kendi hayal gücünüz ve zevkiniz kalıyor geriye açtığınız mağaza önce sizin içinize sinmeli sonra tüm eşiniz, dostunuz sevdikleriniz sevecektir.

Son tüyo: duvar tasarımı; mağazanızın bir duvarına boydan boya iple bir tasarım yaparsanız, gelen müşteriler gözünden de çok büyük dikkat çekecek beğenilen iplerinizi satarak sizde ürünlerinizi sergilemiş olacaksınız. Dükkanınızın belki boş bir duvarına ya da belli bir bölümüne düşünebileceğiniz bu fikir umarız işinize yarar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal