Tuba Demir kimdir, kaç yaşında? Milli güreşçi Tuba Demir hakkında bilgiler

U17 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Tuba Demir, 57 kilogramda Gerda Terek'i yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

17.06.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-15:33) Tuba Demir kimdir, kaç yaşında? Milli güreşçi Tuba Demir hakkında bilgiler

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda U17 kategorisinde müsabakaya çıkan Türkiye Kadın Milli Takımı, kadınlar müsabasakasının ikinci gününde 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası Romanya'nın başkenti Bükreş'te bugün altın madalya için 57 kilogramda rakibiyle karşı karşıya gelen Tuba Demir, Macar rakibi Gerda Terek'i (11-0) sayı tuşuyla geçerek Avrupa Şampiyonu oldu!

Duygu GEN Avrupa İkincisi!

Avrupa şampiyonluğu için mücadele eden Duygu Gen 65 kilogramda Polonyalı rakibi Nicola Wasilewska ile karşılaştığı final müsabakasında rakibine mağlup olarak gümüş madalya kazandı!

Şevval ÇAYIR'dan Bronz Madalya!

49 kilogram kategorisinde mindere çıkan Şevval Çayır, bronz madalya için karşılaştığı Rumen rakibi Ana Maria Gianina Rotaru'yu tuşla mağlup ederek Avrupa Şampiyonasında üçüncülük kazandı.

Avrupa Şampiyonası

Milli Takımdan 3 Final!

Avrupa Şampiyonası'nda Sevim Akbaş 53 kilogramda, İlayda Cin 61 kilogramda ve Ayşe Erkan 69 kilogramda yarın altın madalya için mücadele edecek. Yarı finallerde Rumen rakibi Florentina Rotaru'yu 6-0 öndeyken tuşla geçen Sevim Akbaş, İryna Borysiuk'u 4-2 öndeyken tuşla geçen İlayda Cin ve Hrıvat rakibi Veronika Vilk'i 10-0 teknik üstünlükle yenen Ayşe Erkan isimlerini finale yazdırdılar.

Final mücadelesinde Sevim Akbaş'ın rakibi, Avrupa ve dünya şampiyonu olan Ukraynalı Maria Yefremova olacak. İlayda Cin ise final karşılaşmasında altın madalya için Rumen rakibi Sabina Nicoleta Petrache ile mücadele edecek. Ayşe Erkan ise bir diğer Ukraynalı milli sporcu Nadia Sokolovska ile Avrupa şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. Altın madalya yolunda bütün kadın sporcularımıza başarılar diliyoruz!

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal