TSK'nın PKK operasyonları HDP’ye rahatsızlık verdi

Mehmetçik Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında hainlerin inlerine girdi. Bakan, Hulusi Akar operasyonların başarılı şekilde sürdüğünü; şimdiye dek 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu durum Meclis’teki kravatlı teröristlere rahatsızlık verdi. HDP operasyonların durdurulmasını istedi.

02.05.2021-17:35 - (Son Güncelleme: 02.05.2021-17:35) TSK'nın PKK operasyonları HDP’ye rahatsızlık verdi

Mehmetçiğimiz tarafından gerçekleşen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarıyla Irak’ın kuzeyini terörden kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugün operasyonlarla ilgi biligi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise; ‘Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız. Bir an önce barışı ve huzuru burada sağlayacağız.’ dedi. Bakan Akar, şu şekilde konuştu: 

TEK HEDEFİMİZ EN SON TERÖRİSTİ ETKİSİZ HÂLE GETİRMEK 

Hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Tek hedefimiz terörü bitirmek, en son teröristi etkisiz hâle getirmek. Dolayısıyla Türklerin, Kürtlerin, Arapların burada yaşayan tüm insanların kardeş olduğunu, her birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşı olduğunu unutmayacağız. 

Yaptığımız çalışmaları buna göre yapacağız, buna göre sonlandıracağız. Sizin burada yaptığınız operasyonların başarılı olması için bir taraftan eğitimlerimiz, atış faaliyetlerimiz, tatbikatlarımız devam ederken, diğer taraftan da elinizdeki silahların, araçların-gereçlerin en üstün teknolojiye sahip olması için de gece gündüz çalışıyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteğiyle yerli ve millî savunma sanayi hamlesiyle elimizdeki silahların, araçların-gereçlerin yüzde 70'i yerli ve millî oldu. İnşallah bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam edecek ve çok daha ileri seviyelere gidecek. Bütün silahlarımız, araçlarımız-gereçlerimiz yerli ve millî olacak inşallah.’ 

HDP: DOĞRU YOL OPERASYON DEĞİL 

Bakan Akar'ın yaptığı bu açıklamalarının ardından başarıyı kabullenemeyen HDP, TSK'nın operasyonlarını, ‘Doğru yol operasyon değil, barışçıl ve demokratik zemindeki diyalogdur’ diyerek eleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal