TSK tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak olan atamalara ilişkin kararlar ve yer değiştirmeler Resmi Gazete doğrultusunda kamuoyuna ilan edilecek. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) atama kararlarına ilişkin duyurular son günlerde atama bekleyen adayların yakın takibine alındı. TSK'dan atama bekleyen adayların gözleri Resmi Gazete duyurularına çevrildi.

16.06.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-11:53) TSK tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tayin ve atamaları her yıl bahar ayları sonunda belirleniyor ve Haziran ayı içerisinde de netlik kazanıyor. Haziran ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde TSK'dan atama bekleyen çok sayıda aday, TSK tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? sorularına yanıt ararken atama kararlarının ilan edildiği Resmi Gazete duyurularını da yakından takip ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı olarak görev almak isteyen Uzman çavuş, subay, astsubay adaylarının tayin sonuçları ve atamalarına ilişkin isim listeleri son günlerin en çok sorgulanan konusu oldu. çünkü geçtiğimiz yıl TSK atamalarına ilişkin kararnamesi 25 Ağustos 202'de ilan edilmişti. Peki, 2022 yılı TSK atama kararları hangi tarihte ilan edilecek?

TSK tayin sonuçları açıklandı mı

TSK tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

TSK tayinleri ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanacak olan 2022 TSK atama kararnamesinin duyurusu bekleniyor. Yayınlanacak olan duyuruda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atamalar ve yer değiştirmeler belirtilecek. Uzman çavuş, subay, astsubay adayları ise bu duyurunun hemen ardından TSK tayin sonuçlarını sorgulayabilecekler ve yeni görev yerlerini öğrenebilecekler.

TSK tayin ve atamalar, her yıl bahar ayları sonunda belirlenir ve Haziran ayı içerisindeki bir gün Resmi Gazetede duyrusu yapılır. 2022 yılı ile ilgili açıklama takvimine ilişkin henüz bir duyuru yazısı yayınlanmadı. TSK tayinlerinin önümüzdeki haftalarda netlik kazanması ön görülüyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal