TSK personeli ve bekçiler 3600 ek gösterge kapsamında mı? Uzman isimden düzenleme detayları

Kamuoyunu uzun bir süredir meşgul eden 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili detaylar, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan'ın açıklamaları kamuoyunun en çok konuşulan konusu olurken, TSK personelinin ve bekçilerin 3600 ek gösterge kapsamına alınıp alınmadığı merak edildi.

07.06.2022-11:51 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-11:51) TSK personeli ve bekçiler 3600 ek gösterge kapsamında mı? Uzman isimden düzenleme detayları

Milyonlarca vatandaşın bir süredir merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemeler neredeyse netleşti. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Gelişmenin detayları kamuoyunun en çok konuşulan konuları arasında yerini alırken, 3600 ek gösterge düzenlemesinin TSK personeli ve bekçileri de kapsayıp kapsamadığı araştırılmaya başlandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin değerlendirmelerini sunarken çok sayıda vatandaşın merak ettiği soruların yanıtlarını da verdi.

3600 ek gösterge TSK personelini, bekçileri kapsıyor mu

TSK personeli ve bekçiler 3600 ek gösterge kapsamında mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası özellikle kamu çalışanlarının beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında müjdeli haberi verdi. Başlatılan çalışmalar, atılan adımlar ve çalışmanın sonuçları hakkında konuşan Erdoğan, ek gösterge artışı ile birlikte çalışanların ve emeklilere verilen tüm sözleri tutacaklarını vurgulayarak, kamu çalışanları lehine bir fedakarlık yaptıklarını ve tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan yükseltme kararını onayladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında 3600 ek gösterge kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, yeni düzenleme detayları hakkında yaptığı konuşmasında bir önceki düzenlemenin yalnızca öğretmen, polis, din görevlileri ve hemşireleri kapsadığını fakat yeni düzenlemeden artık tüm memurların yararlanabileceğini söyledi. Hiyerarşik düzenin bozulmasını sağlayan bir sistem olmaması için müdürlüklerinde düzenleme kapsamında alındığını belirten Zengin, bu çerçeveden genel müdür yardımcılığı görevinde olanların ek göstergelerinin de 3600'den 4400'e çıkacağını, şube müdürü ve ilçe müdürü olanların ek göstergelerinin ise 2200'den 3000'e yükseleceğini aktardı.

3600 ek gösterge düzenlemesinin 2023 yılı başında yürürlüğe girmesinin beklenildiğinin altını çizen Tarkan Zengin, maaş ve ikramiye tutarlarının da yılbaşında belirlenen rakamlara göre artırılacağını ve 3600 ek gösterge kapsamına alına kamu görevlilerinin emekli maaşlarının ise yüzde 21-22 oranında bir artış yaşayacağını söyledi.

Herkesin 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi sonrasında önceki durumlarında daha iyi bir noktada olabileceğinin altını çizen Zengin, hiç gösterge sahibi olmayanların bile yeni sisteme göre artık 600 göstergesi olacağını ve bu durumun da çalışanın kendisini o sistemin içine dahil edilmiş olduğunu göstereceğini ifade etti

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal