Trump'tan Giderayak Savaş Talimatı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu hafta Twitter hesabından görevine son verdiği Savunma Bakanı Mark Esper'in yerine atanan Miller, bakanlık çalışanlarına bir yazı gönderdi. Gönderdiği yazıda "Tüm savaşlar bitmeli." ifadesini kullandı.

14.11.2020-22:19 - (Son Güncelleme: 14.11.2020-22:16) Trump'tan Giderayak Savaş Talimatı

ABD Başkanı Donald Trump zorlu seçim maratonundan sonra ilk icraatı Twitter hesabından Savunma Bakanı'nı kovmak oldu. Yerine atadığı Christoper Miller, bakanlık çalışanlarına bir yazı gönderdi. Uzmanlar yazının Trump tarafından verilen bir talimat olabileceği konusunda hem fikirken, Trump'ın gelecek seçim için hazırlık yaptığı şeklinde yorumladılar.

Miller, yazıda El Kaide ile savaşın halen devam ettiğini belirterek, "Geleceğe hazırlanırken, El Kaide'nin 2001'de kıyılarımıza getirdiği savaşı bitirmeye kararlıyız. Bu savaş bitmedi." ifadelerini paylaştı.

El Kaide'yi ve ortaklarını yenmenin eşiğine geldiklerini kaydeden Miller, "Ancak savaşın sonunu görememe konusunda geçmişteki stratejik hatamızdan kaçınmalıyız. Gerçekten bu mücadele uzun sürdü." ifadelerini kullandı.

'TÜM SAVAŞLARI BİTİRİN TALİMATI'

Miller, "Bizler sürekli bir savaş halkı değiliz, bu, savunduğumuz ve atalarımızın uğruna savaştığı her şeyin karşıtı. Tüm savaşlar bitmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Savaşları bitirmenin uzlaşma ve ortaklık gerektirdiğine işaret eden Miller, “Zorluklarla karşılaştık, elimizden geleni yaptık. Şimdi eve dönme zamanı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal