Trump'tan Çarpıcı Dolar Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de gerçekleşen Kongre seçimlerinin ardından Beyaz Saray'da yaptığı ilk basın toplantısında, soruları cevapladı.

08.11.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-09:18) Trump'tan Çarpıcı Dolar Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de gerçekleşen Kongre seçimlerinin ardından Beyaz Saray'da yaptığı ilk basın toplantısında, soruları cevapladı. Trump , Türkiye'nin de içide olduğu 8 ülkeye, İran'a ilişkin yaptırım paketinde petrol ithalatı hakkında muafiyet tanınmasına yönelik de açıklamalarda bulundu. Bir soru üzerine Trump, 'ABD tarihindeki en büyük yaptırımları gerçekleştirdik.' diyerek şöyle konuştu:

'Fakat bazı ülkelere vakit verdim, çünkü istekte bulundular. Bunu yaptım, çünkü petrol fiyatlarının varil başına 100 veya 150 dolara çıkmasını uygun bulmadım . Çünkü fiyatları aşağı indiriyorum. Eğer bakarsanız, petrol fiyatlarının aşağı düştüğünü fark edersiniz.'

Trump petrol fiyatlarının son zamanlarda düşüşte olduğunu ifade ederek, 'Yaptırım hakkında çok sert olmak yerine, petrolün bazı ülkelere gitmesini uygun gördük. Petrol fiyatlarının yükselmesini uygun bulmuyorum. Çok hassas bir pazar. Zaman içerisinde belki daha sert bir pozisyon alacaklar. Ancak dünya çapında petrol fiyatlarının yükselmesini istemiyorum' dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal