Trump, Seçimlerde Usulsüzlük Olmadığını Savunan Siber Güvenlik Direktörü'nü Görevden Aldı

Trump'ın seçimlerde hile var açıklamalarına karşı seçimlerinde usulsüzlük yok diyen Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü'nün görevine son verildi.

18.11.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-10:26) Trump, Seçimlerde Usulsüzlük Olmadığını Savunan Siber Güvenlik Direktörü'nü Görevden Aldı

Donald Trump, Amerikan başkanlık seçimlerinde bir hile olduğunu her seferinde hiç usanmadan savunuyor.

Aktarılan bilgiye göre Trump'ın en hassas olduğu bu konu aleyhinde yorum yapan Güvenlik Direktörü'nün işine son verildi.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü'nü olan Chris Krebs'in hayatı, başkanlık seçimlerinde bir hilenin olmadığını savunmasıyla değişti.

Twitter'ı ağırlıklı olarak kullanan ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'in, 3 Kasım'da başlayan seçimlerde herhangi bir ''usulsüzlük'' görülmediğine dair yorumuna fazla kızmış olmalı ki söz konusu görevliyi işinden aldı.

Bununla da kalmayarak Krebs'in 2020 seçimlerindeki güvenlik meselelerine ilişkin yaptığı açıklamanın doğru olmadığına işaret eden Trump, ''Bu seçimlerde büyük usulsüzlükler ve hileler oldu, ölü insanlar adına oy kullanıldı, gözlemcilerin seçim merkezlerine girilmesine izin verilmedi. Oy sayma makinelerindeki sözde teknik problemler Trump için kullanılan oyları Biden'ın hanesine yazdı ve daha neler neler oldu. Bu nedenle, şu andan itibaren geçerli olmak üzere ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Krebs'in işine son veriyorum.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal