Trump Kongreden Meksika Sınırı İçin Ek 4,5 Milyar Dolar Talep Etti

ABD Başkanı Trump'ın, Kongreden, ABD-Meksika sınırında yaşanan insani durum için ek 4,5 milyar dolarlık bütçe isteğinde bulunduğu belirtildi.

02.05.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-10:15)

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "Trump yönetimi, güney sınırında yaşanan acil insani krize müdahale etmek için ek 4,5 milyar dolar talep ediyor. Bu talebin 3,3 milyar doları barınma kapasitesini artırma, gözaltındaki mültecilerin beslenme ve bakım giderleri ile ulaşım ihtiyaçları dahil insani yardımlarda kullanılacak." ifadesinde bulunuldu.

BARINMA TESİSLERİNİN KAPASİTESİ ARTTIRILACAK

Sağlık ve İnsani Hizmet Bakanlığı'nın 23 bin 600 kişilik sahipsiz çocuk barınma tesislerinin kapasitesinin yükseltilmesi amacıyla 2,8 milyar dolar harcanacağı belirtilen açıklamada, İç Güvenlik Bakanlığına faaliyetlerini geliştirmek, göçmen işlem merkezlerinin güvenliği ve 3 bin 400 yataklık kapasitesinin yükseltilmesi için ise 273 milyon dolar harcanacağı bildirildi.

178 milyon doların sınırda düzenlenen operasyonlara ek destek olarak istendiği aktarılan açıklamada, istenilen miktarın 1,1 milyar doları ise personel harcamaları, ek tutuklu yatakları, kaçakçılık ve insan kaçakçılığı ile mücadele operasyonlarında kullanılacağı bildirildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal