Trump FETÖ'ye Karşı Operasyon Başlattı

ABD'deki FETÖ'ye ait kurumlara FBI operasyon düzenliyor. Birçok FETÖ'cü gözaltına alındı.

26.08.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-12:23) Trump FETÖ'ye Karşı Operasyon Başlattı

Amerika Birleşik Devleri’nde FETÖ'ye karşı operasyonu resmen başladı.

Ohio ile Illinois eyaletlerinde FETÖ ile ilişkili olduğu belirtilen şahıs ve kurumlara karşı FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ve ICE (Göçmenlik ve Gümrük Bakanlığı) birimleri geçen gün itibariyle harekete geçti.

Operasyon Ankara’nın bir süredir sürdürdüğü hukuki diplomasinin neticesi olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE AYNI ZAMANLI DAVA AÇTI

ABD güvenlik ve yargı birimlerinin gerçekleştirmiş olduğu operasyonla aynı zamanlı olarak, Türkiye Cumhuriyeti adına FETÖ ile ilintili 32 ayrı şahıs ve kuruma karşı ABD Federal Mahkemeleri’nde dava açıldı.

Mahkemelere sunulan dosyalarda FETÖ ile ilişkili kurumların Amerikan vergi mükelleflerinin varlıklarını kötüye kullandığıyla ilgili kanıtlar var. Binlerce sayfa ayrıntılı para hareketinin olduğu dosyalarda, ABD’deki yasal olmayan kazançlarla, örgütün Türkiye’de suç çalışmalarını finanse ettiğiyle ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin açtığı davalar ve ABD’nin yargı ve polis birimlerinin düzenlediği operasyonların birbirini desteklemesi dikkat çekiyor.

GÖZALTILAR

Zanlılara dönük yakalama ve gözaltı işlemleri devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, zanlı şahıs ve kurumlar ile ilgili düzenlenen dosyalar, merkezi yargı sisteminden Federal Mahkemelere ulaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal