Trump, Covid-19'a Rağmen Miting Yapacak!

ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüs sebebiyle ara vermesinden sonra ilk seçim mitingini Oklahoma eyaletinin Tulsa şehrinde düzenleyecek.

20.06.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-15:44) Trump, Covid-19'a Rağmen Miting Yapacak!

ABD Başkanı Trump seçim faaliyetleri çerçevesinde bugün Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa şehrinde miting yapacak.

Trump’ın 19 bin kişilik kapalı salonda destekçileriyle görüşebilmesi için kentte sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany, mitinge gidecek kişilerin girişte ateşlerine bakılacağını, el dezenfektanı ile maskelerde olmak üzere bütün olanakların temin edileceğini belirtti. Mitingde maske kullanmanın zaruri olmayacağını aktaran McEnany, “Ben de maske takmayacağım. Bu kişisel bir karar. Çünkü düzenli olarak test ediliyorum. Maske takmamanın benim için daha doğru olduğunu hissediyorum. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) önerilerine uyuyorum. Bunlar öneriliyor ancak şart değil" şeklinde konuştu.

Son haftalarda Oklahoma'da vakalar hızlı bir şekilde artış gösterirken, uzmanlar, bu mitingten sonra corona vaka sayılarının daha fazla artacağını söylüyor. Edinilen son verilere göre 2 milyon 297 bin 338 vakanın belirlendiği ve covid-19 sebebiyle 121 bin 407 kişinin yaşamını yitirdiği ABD’nin Oklahoma şehrinde 9 bin 706 vaka kaydedilirken 367 kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal