Trump, Boston Maratonu Saldırganı İçin İdam İstiyor

ABD Başkanı Trump, 2013 yılında Boston Maratonu saldırısının sorumlusu Tsarnayev'e için idam cezasının uygulanmasını talep etti.

03.08.2020-07:45 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-12:01) Trump, Boston Maratonu Saldırganı İçin İdam İstiyor

ABD Başkanı Trump, ABD Federal Temyiz Mahkemesinin, Cohar Tsarnayev'e verilen idam cezasını iptal etme hükmüne sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Boston Maratonu saldırısının 11 Eylül saldırılarının ardından Amerika tarihindeki 'en kötü terör saldırısı' olduğunun altını çizen Donald Trump, 'Boston bombacısı Cohar Tsarnayev kadar idam cezasını hak eden çok az kişi vardır.' dedi.

TEKRAR İDAM CEZASI İÇİN BAŞVURULMALI

Saldırıda oldukça fazla insanın hayatını kaybettiğini ve yaşamının kabusa döndüğünün altını çizen Trump, 'Federal hükümet, tekrar idam cezası için başvurmalıdır. Ülkemiz temyiz kararının uygulanmasına izin veremez. Ayrıca, bu mahkemenin bu kadar uzun sürmesi de çok saçma.' ifadelerini kullandı.

ABD'de, 15 Nisan 2013 tarihinde Boston Maratonu sırasında yapılan saldırıda üç kişi yaşamını yitirmiş, 264 kişi ise yaralanmıştı. FBI'ın, saldırının Cohar ve Tamerlan Tsarnaev kardeşlerin yaptığını ortaya çıkarmasından sonra aranan 26 yaşındaki Tamerlan Tsarnaev polisle girdiği çatışma esnasında vurularak hayatını kaybetmişti.

Cohar Tsarnaev ise 2015 yılında idam cezası almıştı.

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, Tsarnaev'e karar verilen idam cezasını 31 Temmuz tarihinde iptal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal