Trump Açıkladı: Pence ve Pompeo, Türkiye’den Ateşkes İlanı İsteyecek!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Türkiye’den ateşkes ilan etmesini isteyeceğini bildirdi.

16.10.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-10:41) Trump Açıkladı: Pence ve Pompeo, Türkiye’den Ateşkes İlanı İsteyecek!

Trump, Suriye'de düzenlenen harekatı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun çarşamba günü (bugün) Türkiye’ye gideceğini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de, perşembe günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceği bildirildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçesindeki açıklamasında, “Türkiye’ye ve diğerlerine karşı sert davranacağız. Barış ve güvenliği sürdürmek zorundalar. Neler olacağını göreceğiz. Pence ve Pompeo’nun yer aldığı heyet, Türkiye’den ateşkes talep edecek” diye konuştu.

Pence ve Pompeo’ya, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in de katılacağı dile getirildi. Mike Pence’in Türkiye’ye başkan yardımcısı olarak ilk ziyaretini yapacağı da kaydedildi. 

ABD’li yetkili: Ateşkes diplomasisindeyiz

Trump’ın açıklamasından önce ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, ‘Suriye’de ateşkesin sağlanması için diplomasi yürütmeyi öncelikli olarak hedeflediklerini’ söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye’ye gideceğinin açıklanmasının ardından konuşan üst düzey ABD’li yetkili, ‘Suriye’nin kuzeydoğusundaki hava sahasının hâlâ ABD’nin kontrolünde olduğunu’ vurguladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da Irak cumhurbaşkanı ile telefonda görüştüğü aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal