Trump, ABD Askerlerinin Irak'tan Çekileceğini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi ile gerçekleştireceği müzakere öncesi ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini açıkladı.

21.08.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-12:34) Trump, ABD Askerlerinin Irak'tan Çekileceğini Açıkladı

ABD’ye resmi ziyaret yapan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi başkanlığındaki üst düzey kurul, Amerikalı sorumlularla iki ülke arasındaki stratejik görüşmelerin geçen gün ikinci turunu başlatmıştı. Beyaz Saray’da el-Kazimi ile müzakeresi öncesi açıklamalar yapan Trump, ABD askerlerinin hızlıca Irak’tan çekileceğini bildirdi. Trump, Irak ile iyi münasebetleri olduğuna vurgu yaparak, petrol anlaşmaları yaptıklarını söyledi. Donald Trump, Suriye'deki ABD askerlerinin de büyük miktarda çekildiğini ve yalnızca petrolü muhafaza etmek için küçük bir bölüm askerin kaldığını belirtti.

Irak güvenlik kuvvetleri ve ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon kuvvetlerinin, DEAŞ'ı yenmek için beraber çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, 'DEAŞ'ın Irak ya da başka bir millete tehdit teşkil edemeyecek bir hale gelmesini sağlamak için birlikte çalışmayı sürdürecek.' denildi.

Irak'ın askeri kapasitesini oluşturmak ve ortak menfaatlere yönelik tehditlerle mücadele için 2 ülke arasında uzun süreli güvenlik iş ortaklığına bağlılığın teyit edildiği aktarılan açıklamada, 'Güvenlik iş birliğimiz, ekonomik, insani, siyasi ve kültürel iş birliğini genişletme çabalarımızın temelini güçlendirmektedir.' denildi.

Açıklamada, koronavirüs salgınının, Irak halkına iş ve hizmet veren ve Orta Doğu'da kararlı gücü olarak yer alan müreffeh ve kararlı bir Irak kurmanın ehemmiyetini bir defa daha ortaya koyduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal