15.09.2022-12:27 (Son Güncelleme:04.03.2023-16:13)


1

Doktorlar Tara'nın artık bir kadın olduğunu ve asla erkek özelliklerini taşımadığını beyan etse de yasalar önünde hala erkek olarak kabul edilen Tara için mahkeme böyle bir karar almak durumunda kalmış.



2

Bunun üzerine erkeklerin kaldığı bir hapishaneye gönderilen Tara için de ölüm gibi günler başlamış. Hapishanedeyken erkek mahkumların ve gardiyanların yoğun tacizine maruz kalan Tara bu tacizlerin dışında birkaç kez de ilişki teklifi almış ancak tümünü reddetmiş.



3

Cezaevi yönetiminin verdiği iç çamaşırlarının ve kıyafetlerinin erkeklere göre dizayn edildiğinden de söz eden Tara bu kıyafetleri kullanırken de oldukça zorluk çekmiş.



4

Ancak onu en çok zorlayan şey ise gecelerce uykusuz kalmasına sebep olan tecavüze maruz kalma durumuymuş.



5

Sadece iki dakikalığına annesiyle telefonda konuşmasına izin verilen Tara annesine durumunu anlatmış. Hatta annesi yaptığı açıklamada telefon konuşması sırasında arkadan 'Tara haydi bize memelerini göster' gibi taciz cümleleri duyduğunu da açıklamış.



6

LGBT derneklerinin yardımıyla olay basına yansımış bunun üzerine de Tara'nın kadınların bulunduğu bir cezaevine nakil olması için 150.000 civarı imza toplanmış.



7

Toplanan 150.000 imza ve oluşan kamuoyu baskısı sonucunda Tara'nın nakli kadınların bulunduğu bir hapishaneye yapılmış ve cezasının kalan kısmını orada tamamlamış.



8

Daha önce iki trans bireyin erkekler koğuşunda yaşadıkları tacizlere dayanamayıp intihar ettiklerini dile getiren ve bunları düşündükçe ne kadar şanslı olduğundan dem vuran Tara cezasını tamamlayıp özgürlüğüne kavuşmasıyla artık bir nebze de olsa daha rahat günler geçiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR